Kultúra

FOTO: Nádvorie Starej radnice sa zmenilo na malé Japonsko s tradíciami

Čajový obrad, špeciality japonskej kuchyne, výroba ikebany či tradičné japonské odevy. Podujatie Natsumatsuri prineslo do centra Bratislavy japonskú kultúru.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nádvorie Starej radnice sa zmenilo na malé Japonsko s tradíciami
7
Galéria
Zdroj: TASR

Japonský deň na festivale Bratislavské kultúrne leto a hradné slávnosti pripravilo Veľvyslanectvo Japonska v SR. Uskutočnilo sa na Hlavnom námestí a na nádvorí Starej radnice.

„V rámci snáh na prehĺbenie záujmu a pochopenia Japonska a jeho kultúry Slovákmi predstaví festival pozoruhodný výber tradičného japonského umenia, bojových umení, gastronómie a prinesie čaro japonskej kultúry do centra Bratislavy,“ informovala TASR sekcia kultúry a PR Veľvyslanectva Japonska v SR.

Na nádvorí Starej radnice majú návštevníci od 14.00 h možnosť vidieť čajový obrad, špeciality japonskej kuchyne, výrobu ikebany či tradičné japonské odevy.

Súčasťou podujatia je aj sprievodný program, a to výstava bonsajov, stolová hra šógi a go, kaligrafia a origami, ale aj prezentácia mesta Gifu.

Program bude od 17.30 h pokračovať na Hlavnom námestí slávnostným otvorením. Nasledovať bude koncert japonských piesní, ukážka bojových umení, predstavenie ich tanca a podujatie vyvrcholí o 20.30 h japonskými fraškami Kjógen, Kaki jamabuši a Bóšibari.

Japonský deň Natsumatsuri
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM