Správy

FOTO: Do ulíc vyšli študenti a slušní ľudia. Tichým pochodom vyjadrili úctu Jánovi a Martine

Protest "Za slušné Slovensko" sa dnes neuskutočnil. Napriek tomu ľudia opäť v hojnom počte vyšli do ulíc, aby si uctili pamiatku novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do ulíc vyšli študenti a slušní ľudia. Tichým pochodom vyjadrili úctu Jánovi a Martine
19
Galéria

V Bratislave sa malo v piatok konať protestné zhromaždenie Za slušné Slovensko, jeho organizátori ho však zrušili, zdôvodnili to vymenovaním novej vlády. Iniciatívu tak prevzali vysokoškoláci, ktorí zorganizovali tichý pochod pod heslom #niejenamtojedno zo Šafárikovho námestia na Námestie SNP.

Pietny pochod

Protestné zhromaždenie sa začalo o 16:30 hod. pred budovou Univerzity Komenského, kde symbolicky zapálili sviečky Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej.

Niekoľkotisícový dav postupne prešiel cez Štúrovu ulicu až na Námestie SNP. Tam vystúpil na pódiu 24-ročný študent politológie Tomáš Lauko. „Včera sme sa rozhodli, že tento pochod zorganizujeme na pamiatku dvoch ľudí. Vážime si iniciatívu Za slušné Slovensko. Ich iniciatívu my študenti nepreberáme. Nezabúdajme, že za našu krajinu sme zodpovední všetci. Zmena začína v každom z nás a to len vtedy, ak sa spojíme."

Ľudia si potom spoločne so študentmi zaspievali slovenskú hymnu a následne ich organizátori vyzvali, aby sa v pokoji rozišli.

Kroky niekoľkých protestujúcich však smerovali ešte k budove parlamentu, kde vyzývali na odchod policajného prezidenta Tibora Gašpara. Zároveň štrngajúcimi kľúčmi nad hlavou dávali najavo nesúhlas so súčasnou vládou. Krátko po 18. hodine sa dav pomaly rozišiel.

Tichý pochod na pamiatku Jána a Martiny
19
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM