Krimi

FOTO: Bratislavskí kriminalisti zaistili takmer 6-tisíc dávok drogy a obvinili tri osoby

Množstvo zaistených neznámych látok predstavuje až 5 965 jednotlivých dávok drogy – metamfetamín.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bratislavskí kriminalisti zaistili takmer 6-tisíc dávok drogy a obvinili tri osoby
10
Galéria

Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v súčinnosti s policajtmi z Okresného riaditeľstva v Malackách intenzívne pracovali na objasňovaní prípadu drogovej trestnej činnosti. Bratislava24.sk informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Zaistené drogy

Výsledkom usilovnej práce polície je úspešná policajná akcia, ktorú realizovali začiatkom tohto týždňa na viacerých miestach v okrese Malacky a v mestskej časti Dúbravka.

„V pondelok (20. 8. 2018) vykonali policajti na základe príkazu sudcu 3 domové prehliadky a viacero prehliadok nebytových priestorov, garáží a vozidiel. Realizácii prípadu predchádzala rozsiahla operatívno-pátracia činnosť. Pri prehliadkach boli zaistené neznáme látky a viaceré veci pochádzajúce z majetkovej trestnej činnosti,“ informovala Mihalíková.

Podľa predbežného skúmania Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru množstvo zaistených neznámych látok predstavuje až 5 965 jednotlivých dávok drogy – metamfetamín, ktorý je podľa zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch zaradený do II. skupiny omamných látok.

Obvinení

„Na základe množstva zabezpečeného dôkazného materiálu a vykonaných procesných úkonov už vyšetrovateľ Policajného zboru za prechovávanie a predaj omamných látok vzniesol obvinenie trom osobám. Obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania čelí 35-ročný Dominik P., 34-ročná Mária S., obaja z okresu Malacky a 37-ročný Pavel M. z Bratislavy, ktorý čelí stíhaniu pre obzvlášť závažný zločin,“ dodala Mihalíková.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému Dominikovi a Márii trest odňatia slobody na 3 – 10 rokov. Obvinenému Pavlovi, ktorý sa mal tejto trestnej činnosti dopúšťať závažnejším spôsobom konania a vo väčšom rozsahu, hrozí v prípade preukázania viny 10 – 15 rokov odňatia slobody.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru zároveň predložil spisový materiál na príslušnú prokuratúru.

Bratislavskí kriminalisti zaistili takmer 6-tisíc dávok drogy
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM