Správy Samospráva

VIDEO: Fontána pred Prezidentským palácom je po obnove nádherná. A tie farby, ktorými hýri v noci!

Zlý vzhľad a obmedzený režim fungovania fontány sú konečne minulosťou.

Zdroj: Dnes24.sk

Miesto stretávania sa s priateľmi či posedávania pri čakaní na MHD je opäť o niečo krajšie. Fontána Planéta mieru na Hodžovom námestí v Bratislave prešla rekonštrukciou. Je nádherná a žiari ako nikdy predtým!

Opravy na povrchu aj v strojovni

Novinkou je LED osvetlenie. Vymenený je tiež obklad bazéna, izolácia a všetky potrubia medzi bazénom a strojovňou. Bratislavský magistrát o tom informoval na sociálnej sieti.

„Zároveň v strojovni prebehla kompletná obnova technologického zariadenia. Viditeľnou zmenou je pridanie ďalšieho okruhu, a to výmenou za dva nefunkčné okruhy umiestnené v tesnej blízkosti nerezovej gule,“ priblížilo mesto.

Nové LED osvetlenie je umiestnené pri dvoch najväčších okruhoch, ide spolu o 48 kusov farebných svetielok. „Oba okruhy sú pripojené na centrálny riadiaci systém a sú plne individuálne programovateľné,“ uviedli s tým, že fontánu tak ovládajú špecializovaným softvérom.

„Zlý estetický stav a obmedzený režim fungovania fontány sú minulosťou. Je potrebné, aby sme takéto bratislavské klenoty zveľaďovali a udržovali ich funkcionalitu,“ pripomenul po spustení fontány primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Fontána z roku 1982 je dielom autorov Tibora Bártfaya, Valérie Triznovej a Pavla Vaja.

Viac o zmenách v centre Bratislavy

Fontána mieru na Hodžovom námestí
4
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM