Ľubomír Hudačko Kultúra

Festivalové leto v Bratislave pokračuje: Bude v znamení Shakespeara a zmiešanej svadby!

Hlavné mesto krajiny so svojím najdlhším mestským festivalom pokračuje druhou polovicou programu. Ten sa bude niesť v znamení Shakespeara i zmiešanej svadby Rómky a Neróma.

Ilustračný obrázok k článku Festivalové leto v Bratislave pokračuje: Bude v znamení Shakespeara a zmiešanej svadby!
Zdroj: TASR

Letné shakespearovské slávnosti vstupujú na pretras! Stane sa tak v Bratislave v rámci Kultúrneho leta, ktoré dospelo do svojej druhej polovice.

Na nádvorí Bratislavského hradu sa druhého augusta odhalí jedna z najslávnejších historických divadelných hier Richard III., inscenácia o anglickom vojvodovi, démonovi a zloduchovi v réžií Martina Hubu.

Už siedmy rok sa potom darí aj World Roma Festivalu. Oragnizátori prišli tentoraz s myšlienkou pribížiť hudbu a tradíciu rómskej menšiny: „Keďže festival chce spájať Rómov a Nerómov, rozhodli sme sa, že urobíme zmiešanú svadbu. Nevesta bude Rómka a ženích nebude Róm. Bude to divadelné predstavenie plné rómskych tradícií, zvykov, hudby a tanca,“ povedal pre médiá riaditeľ festivalu Jozef Šivák.

Na programe tohto ročníka v dňoch 5. až 9. augusta sú koncerty, pestrofarebný sprievod mestom a slávnostný galaprogram. Po prvýkrát organizátori pripravili rekonštrukciu rómsko-nerómskej svadby, v ktorej budú účinkovať herci z divadla Nová scéna. Diváci uvidia aj veľkolepú fashion show, ktorú prídu podporiť mnohé osobnosti ako Adela Banášová a Silvia Šarköziová. Doposiaľ mohli návštevníci zažiť viac ako 75 akcií, vyše 700 účinkujúcich z 12 krajín sveta na 20 scénach.

Prečítajte si aj, ako Kultúrne leto v Bratislave odštarovalo!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM