Alexandra Húsková Samospráva

Exstarostka Karlovej Vsi si z miestneho úradu údajne spravila svoju firmu

V Karlovej Vsi je opäť veselo. Prednosta Ján Hrčka zverejnil podanie podnetov na bývalú starostku Ivetu Hanulíkovú. Domnieva sa totiž, že exstarostka počas svojho pôsobenia využila svoju funkciu a vo viacerých prípadoch zvýhodnila firmu svojho manžela.

Ilustračný obrázok k článku Exstarostka Karlovej Vsi si z miestneho úradu údajne spravila svoju firmu
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

Na zastupiteľstve v Karlovej Vsi padali obvinenia. Ján Hrčka poslancom na zasadnutí oznámil, že pri preberaní agendy po bývalom vedení narazil na niekoľko nezrovnalostí. Zastupiteľstvu odovzdal štyri podnety na prešetrenie porušenia ústavného zákona o verejnom záujme a zamedzenia rozporu záujmov.

V roku 2013 totiž spoločnosť amper PEHA podľa Jána Hrčku bezplatne využila priestory Karloveského centra kultúry (KCK) na konanie oslavy pri príležitosti výročia firmy. V roku 2014 starostka podľa Hrčku opakovane umožnila spoločnosti amper PEHA bezplatné užívanie KCK za účelom konania firemného školenia.

V uvedených časoch bola Iveta Hanulíková podľa Jána Hrčku spolumajiteľkou firmy amper PEHA, rovnako ako jej manžel a svojím konaním tak získala výhodu vo svoj prospech, ako aj v prospech rodinných príslušníkov.

Prečítajte si aj: Bývalá starostka Karlovej Vsi žiada o preplatenie nevyčerpanej dovolenky, zastupiteľstvo odhalilo závažné skutočnosti

Ján Hrčka taktiež žiada o prešetrenie, či bývalá starostka konala v súlade so zákonom, keď v novembri 2014 prijala dar od spoločnosti ISPA, kedy predmetom daru bola úhrada nákladov na tlač predvolebných materiálov. V poslednom podnete žiada prešetrenie súčasného pôsobenia exstarostky ako verejného činiteľa a zároveň vykonávania podnikateľskej činnosti vo firme amper PEHA.

„Keď je toto len polovica pravdy, je to katastrofa a výsmech. Iveta Hanulíková si z miestneho úradu spravila svoju ďalšiu firmu,“ vyhlásil poslanec Juraj Kmeťko. Poslanec Rudolf Rosina doporučil Ivete Hanulíkovej vzdať sa poslaneckého mandátu.

Bývalá starostka, súčasná poslankyňa Iveta Hanulíková, podnety komentovať odmietla. Na zastupiteľstve uviedla, že materiály o podnetoch jej neboli doručené vopred a nemá sa zatiaľ k čomu vyjadrovať.

Podnety bude prešetrovať Komisia na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

Prečítajte si aj: Šokujúce správy z Karlovej Vsi: Mestská časť sa zmieta vo finančných problémoch, predošlé vedenie zlyhalo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM