Nina Táborská Samospráva

Exkluzívne zábery: Primátor Ftáčnik a starosta Bajan terčom útokov po celej Petržalke. Kto stojí za antikampaňou?

V utorok večer zaplavili voľné zelené plochy v Petržalke reklamné tabule s jasným posolstvom: "Aj tu chcem stavať!" Z jednej strany sa usmieval kandidát a súčasný primátor Milan Ftáčnik, z druhej starosta Petržalky Vladimír Bajan. Kto stojí za antikampaňou?

Ilustračný obrázok k článku Exkluzívne zábery: Primátor Ftáčnik a starosta Bajan terčom útokov po celej Petržalke. Kto stojí za antikampaňou?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Ani tohtoročné komunálne voľby sa nezaobišli bez antikampane. Kto konkrétne je autorom tejto známe nie je, no okrem posolstva „Aj tu chcem stavať“ a „Ak toto zastaviam“, mien a fotografií súčasného a zároveň aj kandidujúceho primátora Bratislavy Milana Ftáčnika a starostu Petržalky Vladimíra Bajana, ktorý sa rovnako uchádza opätovne o starostovský post, bolo na „výstrahách“ pre Petržalčanov podpísané aj hnutie Naša Bratislava.

Podľa profilu hnutia na Facebooku, bolo celkovo po Petržalke rozmiestnených 30 takýchto „výstrah“. Do rána však všetky zmizli. Nám sa podarilo jednu z nich vyfotografovať skôr, ako ho odpratali.

„Bratislavčania si zvykajú, že vo volebných súbojoch sú používané aj podpásové údery. Otvorená spoločnosť však musí kroky, ktoré sú jednoznačne zavádzajúcim klamstvom, odsúdiť. Dôkazom, že ide o špinavé zavádzanie verejnosti dokazuje aj fakt, že k tejto aktivite sa nikto osobne nehlási,“ uviedol pre Bratislava24.sk riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Podľa hnutia Naša Bratislava na Facebooku „Petržalčania často ani len netušia, ako masívne sa plánuje zastavať dnes zelené územie v Petržalke.“

"Aj toto zastaviam". Antikampaň v Petržalke
2
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM