KAW Správy Samospráva

Európsky týždeň mobility ponúkne aj jazdy MHD zadarmo, nie však na všetkých linkách

V rámci týždňa venovaného mobilite, si budete môcť dať opraviť bicykel u cyklodoktora, vyskúšať nové elektrobusy, alebo si zahrať MHD Bingo o 90-dňové predplatné cestovné lístky.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň mobility ponúkne aj jazdy MHD zadarmo, nie však na všetkých linkách
8
Galéria
Zdroj: Letisko M. R. Štefánika

Európsky týždeň mobility, ktorý odštartoval v stredu 16.9., ponúka množstvo zaujímavých akcií a bonusov. Informovalo o tom Hlavné mesto na sociálnej sieti.

Elektrobusom zadarmo

Cez víkend 19. a 20. septembra budete môcť zadarmo vyskúšať moderné elektrobusy na trase linky M.

Linka M bude premávať medzi 10.30 hod. a 18.00 hod. po trase SND (zastávka električiek oproti historickej budove SND) – Nám. SNP – Štefánikova – Hlavná stanica – Šancová – Račianske mýto – Legionárska – Dostojevského rad – nábrežie Dunaja – Mostová – SND.

MHD Bingo

Deti a mládež budú môcť súťažiť o tri 90-dňové cestovné lístky v originálnej súťaži Dopravný podnik Bratislava MHD Bingo.

Do súťaže postúpite, ak sa odfotografujete s trolejbusmi a električkami aspoň na 14 linkách. „Svoje selfie z dopravných vozidiel (môžu byť z interiéru aj exteriéru) treba zasielať postupne či naraz, do správ na Messenger alebo Instagram Dopravného podniku Bratislava (@dpbratislava). Následne budú vyžrebovaní traja výhercovia/vý­herkyne,“ uvádza magistrát.

V piatok 18.9. od 9:00 do 12:00 DPB predstaví svoj elektrobus na akcii „Do školy na bicykli 2020“, ktorá sa uskutoční na parkovisku Ministerstva dopravy a výstavby SR a je určená pre žiakov základných škôl.

Darček k ročnej električenke

Pri kúpe ročného predplatného lístka na bratislavskú MHD získate v predajniach DPB darček, ktorým je vstupenka do SNM – Historického múzea v priestoroch Bratislavského hradu. Využiť ju môžete napríklad na návštevu výstavy N89 – Cesta k slobode.

Kde je aktuálne váš spoj?

K týždňu mobility prispel aj Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji, ktorý sprístupnil online dáta o polohách spojov, odkiaľ sa môžete dozvedieť komplexné informácie o reálnej polohe spojov všetkých štyroch dopravcov, ktorí sú zapojení do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kra­ji.

Cestujúcich čakajú zľavy

Na obzore je aj zníženie ceny za ročný predplatný lístok (RPL). „Na základe pozitívneho ohlasu počas minuloročnej akcie v rámci Týždňa mobility pripravujeme trvalé riešenie na zníženie ceny za RPL. Aj preto nie je možné ponúknuť jednorazovú zľavu na celoročný predplatný lístok počas Týždňa mobility,“ píše magistrát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM