ELA Rôzne Správy

Európske letiská kolabujú, HODINY sa čaká aj na batožinu: Ako je to v Bratislave a Košiciach?

Prázdniny sú len štvrtý deň a letiská už teraz nezvládajú nápor cestujúcich. Meškanie letov je v porovnaní s minulým rokom nadpriemerné.

Ilustračný obrázok k článku Európske letiská kolabujú, HODINY sa čaká aj na batožinu: Ako je to v Bratislave a Košiciach?
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Ak cestujete lietadlom, pripravte sa na meškanie – odkazujú aerolinky cestujúcim. Keďže v mnohých častiach Európy nie je ideálne počasie na lety, niektoré krajiny zaviedli obmedzenia.

Najviac sa mešká do Turecka

Oneskorené prílety aj odlety eviduje aj bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika alebo pražské letisko Václava Havla. V Českej republike dokonca čakajú cestujúci hodiny na svoju batožinu.

Dôvodom kolapsu v leteckej doprave a na letiskách je preťaženie vzdušného priestoru, zlé počasie a nedostatok zamestnancov aerolínii.

Najväčší problém môžu mať Slováci, ktorí majú zakúpené dovolenky v Turecku. Letecká spoločnosť Smartwings, ktorá lieta do Antalye aj z košického letiska, zaznamenala počas víkendu viaceré omeškania letov.

„Zvyčajne meškajú jednu, prípadne dve hodiny. Najväčší extrém, ktorý sme mali bolo meškanie do Antalye necelé tri a pol hodiny,“ uviedol pre tvnoviny.sk hovorca Letiska Košice Juraj Tóth. 

Ani v utorok sa situácia na košickom letisku nezlepšila. Do uvedeného letoviska má dnes letieť päť letov, pri každom svieti minimálne hodinové meškanie. Posledný má odletieť vo večerných hodinách o 20:25 hod.

Zdržanie aj v Bratislave

Hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová pre RTVS uviedla, že situácia sa týka aj slovenského hlavného mesta.

„Všetky letiská v dovolenkových letoviskách sú v súčasnej letnej sezóne pomerne veľmi vyťažené a môže dôjsť pri príletoch do Bratislavy k určitému zdržaniu z dôvodu regulácie tamojšieho vzdušného priestoru, z dôvodu rotácie lietadiel alebo aj z nejakých technických príčin,“ ozrejmila. Ako dodala, niektoré lety v priebehu dňa nemeškali alebo prileteli aj skôr. 

Situácia sa však mení z hodiny na hodinu, vidieť to aj na stránke letiska v informáciách príletov, kde sú meškania.

Ilustračné foto

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM