Adriana Banásová Kultúra

Erotika a túžba. To je téma novej výstavy súčasných autorov v Gagarinke

Zamatový objekt túžby chce na výstave predstaviť galéria Gagarinka a OZ Babie Leto. Vernisáž sa uskutoční v stredu (28. 1.) o 18.00 h. Výstava bude pre verejnosť prístupná od 29. januára do 1. marca.

Ilustračný obrázok k článku Erotika a túžba. To je téma novej výstavy súčasných autorov v Gagarinke
Zdroj: TASR

Výstava Zamatový objekt túžby sa zaoberá témou erotiky, lásky, tušenia a túženia a jej reflexie u súčasných autorov. “Zaujíma nás, či v súčasnej zahltenosti nahými obrazmi je erotika a túžba témou umelcov mladšej a strednej generácie,” priblížila kurátorka koncepcií výstav v galérii Gagarinka Juliana Mrvová.

Ako dodala, diela na výstave sa témy dotýkajú najrôznejším spôsobom. Od hravých, sviežich obrazov a kresieb cez osobné príbehy až k tušeniu tajomstva a snu.

Galéria Gagarinka sa nachádza v Prievoze na Gagarinovej ulici. Zriaďovateľ galérie Gagarinka je OZ Babie Leto. Všetky výstavy sú predajné a výťažok ide na podporu aktivít OZ. Gagarinka je súkromná galéria zameraná na progresívne súčasné umenie a dizajn.

Bola založená v roku 2013 a od septembra 2014 sa odbornej i laickej verejnosti predstavuje s novým aktualizovaným programom, v unikátnych výstavných priestoroch v bratislavskej mestskej časti Ružinov vo štvrti Prievoz.

Ťažiskom výstavnej činnosti galérie sú krátkodobé, tematické, skupinové výstavy mladšej a strednej generácie umelcov zo slovenského kontextu, s presahmi do Čiech a zahraničia.

„Koncepčné zameranie galérie má primárne za cieľ podporiť vnímanie sveta výtvarného umenia a podávať obraz súčasnej výtvarnej scény v jej celku prostredníctvom prirodzenej integrácie takzvaného voľného umenia – maľby, kresby, grafiky objektu a inštalácie, videoartu, konceptuálneho umenia, spolu s autorskou a dokumentárnou fotografiou, produkt dizajnom, grafickým dizajnom a špecifickými artefaktmi na hraniciach interpretačných rámcov,“ uzavrela Juliana Mrvová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM