Maros Palesch Rôzne

Elektronická aukcia zvýšila ceny bytov až o 290 percent

BRATISLAVA - STARÉ MESTO. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto ponúkla vo verejnej obchodnej súťaži na predaj byty na Obchodnej ulici číslo 23 a číslo 25.

Na Obchodnej ulici číslo 23 ponúklo Staré Mesto na predaj tri byty, o ktoré sa uchádzali štyria záujemcovia. Vyvolávacia cena bola 44 000 eur a v elektronickej aukcii bola najvyššia ponúknutá cena 172 000 eur, čo predstavuje nárast o 290,91 %.

Na Obchodnej ulici číslo 25 ponúklo Staré Mesto na predaj šesť bytov, o ktoré sa uchádzali štyria záujemcovia. Vyvolávacia cena bola 73 000 eur a v elektronickej aukcii bola najvyššia ponúknutá cena 209 300 eur, čo predstavuje nárast o 186,71 %. ** „Peniaze, ktoré Staré Mesto touto akciu získalo, chceme použiť predovšetkým na prestavbu nebytových priestorov na bytové jednotky. Tie by sme potom mohli ponúknuť záujemcov o nájomné bývanie,“** povedala starostka Rosová.

Byty sa nachádzajú v objektoch, ktoré sú v havarijnom stave a nikto zo žiadateľov o pridelenie nájomného bytu neprejavil o takýto byt záujem. Bytové jednotky si pred predajnom prezreli aj poslanci miestneho zastupiteľstva, ktorí o ich predaji rozhodli na júnovom zasadnutí.

„Každý, kto prejavil záujem, mohol poslať písomnú ponuku. Cena, ktorá bola z týchto ponúk najvyššia, bola vyvolávacou cenou v elektronickej aukcii,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Predaj bytov musia ešte schváliť staromestskí poslanci. Následne bude s víťazmi podpísaná zmluva.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš HALÁN

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM