Iné športy

Džudo: Na Európskom pohári Slováci v sobotu s jedným prvenstvom vďaka Zagorovovi

Na 2. ročníku Európskeho pohára v džude zaznela v bratislavskej HANT aréne v sobotu aj slovenská hymna. O jedno prvenstvo sa v hmotnosti do 73 kg zaslúžil Martin Zagorov.

Ilustračný obrázok k článku Džudo: Na Európskom pohári Slováci v sobotu s jedným prvenstvom vďaka Zagorovovi
Zdroj: TASR

Slovenské džudo malo v sobotňajších finále dvakrát zastúpenie. Kým Martin Zagorov dotiahol úsilie do víťazného konca, Komlóšiovej sa v –63 darilo menej a s Rakúšankou Krssakovou prehrala. Na stupeň víťazov sa na tretie miesto pretlačil v –66 aj Matej Poliak.

Zagorov vo finále do 73 kg spočiatku rovnocenne zápasil s Nórom Thiblinom, viedol len na jedno šidó za pasivitu súpera, no pred začiatkom záverečnej minúty rozhodca na tatami ocenil jeho chvat jukom, vzápätí súpera dostal do držania, z neho sa už Nór nedostal a márne úsilie vzdal. Zagorov sa na mladom turnaji v Bratislave stal premiérovým slovenským víťazom.

Rakúšanka Krssaková vo finále proti slovenskej džudiste Ivane Komlóšiovej v hmotnosti do 63 kg rozhodla súboj 30 sekúnd pred koncom, najskôr viedla na juko, z chvatu vyťažila držanie a päť sekúnd pred klaksónom ukončila súboj ipponom.

O tretie miesto v –66 Matej Poliak zápasil s Poliakom Golusom a po druhom waza-ari zvíťazil 25 sekúnd pred koncom na ippon. Vlani sa taktiež na rovnakom mieste usiloval o bronzovú priečku, no dočkal sa jej až teraz.

Európsky pohár, na ktorom štartuje takmer 300 účastníkov z 28 krajín, vyvrcholí v nedeľu zostávajúcimi kategóriami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM