Alexandra Húsková Samospráva

Dve zo sedemnástich mestských častí dostali Zlaté vedro. Jedná sa o ocenenie komunikácie s občanmi

Ocenenie Zlaté vedro Milana Capáka za najlepšie riešenie podnetov na portáli odkazprestarostu.sk v roku 2014 si prevzala Trnava a v kategórii malých samospráv Vajnory. Tie boli spolu s bratislavským Ružinovom ocenené ďalším Zlatým vedrom za najlepšiu komunikáciu s občanmi.

Ilustračný obrázok k článku Dve zo sedemnástich mestských častí dostali Zlaté vedro. Jedná sa o ocenenie komunikácie s občanmi
Zdroj: TASR

Trnava vymenila bratislavskú mestskú časť Ružinov, ktorá bola najúspešnejšou samosprávou v riešení podnetov na portáli odkazprestarostu.sk minulý rok.

Tento rok si mestská časť v zastúpení starostu Dušana Pekára odniesla Zlaté vedro za najlepšiu komunikáciu s občanmi. „Na komunikáciu a získavanie podnetov od občanov využívame okrem odkazprestarostu.sk aj sociálnu sieť, e-maily a pravidelné osobné stretnutia. Ešte pred piatimi rokmi väčšina z týchto spôsobov nebola vôbec samozrejmá a za ten čas, ako sa komunikácii s Ružinovčanmi venujeme, sa veľmi veľa naučili o fungovaní samosprávy a o tom, kde vyriešiť aký problém,“ vysvetlil starosta pridanú hodnotu komunikácie s občanmi.

Dodal, že aj keď nie je problém v kompetencii mestskej časti, vždy sa snažia získať stanovisko kompetentného subjektu a požiadať ho o riešenie. „Samozrejme, nedá sa všetko dosiahnuť hneď, mnohé problémy si vyžadujú legislatívne zmeny a peniaze, ktoré nie sú k dispozícii,“ uviedol Pekár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM