Aktualizované Futbal Šport

VÝCHOD Slovenska straší COVID! Futbalisti Michaloviec sú NAKAZENÍ, netrénujú a prišli o duel

Covid sa opäť ozýva! Zdá sa, že naplno prepukol vo futbalovom tíme MFK Zemplín Michalovce a vystavil stopku víkendovému zápasu so Slovanom.

Ilustračný obrázok k článku VÝCHOD Slovenska straší COVID! Futbalisti Michaloviec sú NAKAZENÍ, netrénujú a prišli o duel
Zdroj: TASR/Roman Hanc , Unsplash.com

"Náš tím kvári choroba, od utorka netrénujeme. Až dvanástim hráčom bolo diagnostikované ochorenie COVID-19. Zísť by sme sa mali opäť až v sobotu,“ informoval svojich fanúšikov michalovský klub, ktorý požiadal Úniu ligových klubov (ÚLK) o preloženie víkendového zápasu na ihrisku úradujúceho šampióna.

Tá požiadavke vyhovela a zápas preložila na stredu 1. novembra.

ÚLK tak urobila po zhodnotení všetkých faktov, konzultácii danej situácie s manažérom zdravotnej starostlivosti Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Pavlom Malovičom a takisto po zvážení rizík súvisiacich s možným nakazením hráčov ŠK Slovan ako účastníka play off Európskej ligy.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

WHO je v pozore

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v noci na piatok uviedla, že pozorne monitoruje nový variant koronavírusu BA.2.86, ktorého možné dosahy zatiaľ nie sú známe.

WHO napísala, že nový variant covidu sa rozhodla monitorovať pre veľký počet mutácii, ktoré nesie. Variant BA.2.86 dosiaľ zaznamenali iba v Izraeli, Dánsku a Spojených štátoch. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) na sociálnej sieti napísalo, že tento variant taktiež monitoruje.

Existujú iba štyri známe sekvencie tohto variantu, priblížila WHO. „Potenciálny vplyv mutácií BA.2.86 je v súčasnosti neznámy a prechádza hodnotením,“ dodala.

Svetová zdravotnícka organizácia v súčasnosti sleduje viac ako desať variantov covidu.

Niektoré štáty to vzdali

Mnoho krajín upustilo od monitorovania koronavírusu, keď usúdili, že toto ochorenie už nie je také závažné. WHO s týmto postojom nesúhlasí a požaduje prísnejšie sledovanie.

V období od 17. júla do 13. augusta zaznamenali vo svete viac ako 1,4 milióna nových prípadov covidu a vyše 2300 úmrtí zapríčinených týmto vírusovým ochorením, vyplýva z vyhlásenia WHO.

V porovnaní s predchádzajúcim 28-dňovým monitorovaným obdobím stúpol počet nových prípadov o 63 percent, úmrtia klesli o 56 percent.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM