Adriana Banásová Rôzne

Dúbravka získala najvyššiu dotáciu na opravu komunikácií, použije ju na rekonštrukciu chodníkov

Dotáciu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na opravu komunikácií v bratislavských mestských častiach (MsČ) a okresných mestách použije Dúbravka na rekonštrukciu najviac zničených chodníkov. Táto bratislavská MsČ získala najväčšiu dotáciu (50.000 eur).

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka získala najvyššiu dotáciu na opravu komunikácií, použije ju na rekonštrukciu chodníkov
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

„Opravovať budeme chodníky na uliciach Pri kríži, Považanova, Kpt. Rašu, Gallayova, Bazovského, Cabanova, Nejedlého,“ konkretizovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Kedy sa s prácami začne, určiť nevedela. „Ešte nemáme k dispozícii ani zmluvu o poskytnutí dotácie,“ informovala Marcinátová.

Hovorkyňa BSK Veronika Beňadiková ozrejmila, že zmluvy sa momentálne pripravujú. „Po ich podpísaní dostanú žiadatelia schválené finančné prostriedky, malo by sa tak stať do konca augusta,“ uviedla.

Verejné súťaže na dodávateľov rekonštrukčných prác budú vyhlasovať jednotlivé samosprávy.

O príspevok na opravu komunikácií vo vlastnej správe v rámci dotačného programu BSK požiadalo pred letom 16 mestských častí hlavného mesta a tiež okresné mestá Senec a Malacky. Celková výška žiadostí predstavovala 819.130 eur, výška schválenej celkovej dotácie bola 496.000 eur. Vo väčšine prípadov dostali samosprávy od kraja podporu vo výške 25.000 eur. Dotácie schválili krajskí poslanci na zasadnutí Zastupiteľstva BSK 26. júna.

Pomoc samosprávneho kraja by nemala byť jednorazová, BSK prisľúbil prispieť bratislavským mestským častiam a okresným mestám v kraji na opravu komunikácií v ich vlastnej správe aj v ďalších dvoch rokoch.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM