Jakub Haršany Správy Samospráva

Dúbravka zbúrala starý sklad. Na prázdnom mieste by mohlo vzniknúť parkovisko

Bratislavská mestská časť odstránila na sídlisku starý chátrajúci sklad. Na jeho mieste by mohli vzniknúť nové parkovacie plochy.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka zbúrala starý sklad. Na prázdnom mieste by mohlo vzniknúť parkovisko
6
Galéria

Dúbravka sa naďalej snaží skrášľovať a upravovať svoje územie tak, aby sa miestnym obyvateľom žilo lepšie. Len nedávno sme vás informovali o nových parkovacích miestach v piatich lokalitách. Teraz by mohli vzniknúť ďalšie.

Bývalý sklad náradia

Mestská časť sa totiž rozhodla zbúrať starý objekt na ulici Ľuda Zúbka, ktorý vznikol v čase výstavby sídliska Dúbravka. „Objekt slúžil ako sklad na náradie a iné nástroje. Roky však chátral, stratil svoj význam a stal sa útočiskom ľudí bez domova, ktorí tu prespávali,“ pre Bratislava24.sk povedala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia miestneho úradu v Dúbravke.

Taktiež sem ľudia postupne nosili odpad a v okolí prašiaku sa tvorilo doslova smetisko. Na tento stav sa vedenie mestskej časti už nemohlo pozerať a rozhodlo sa konať.

Uvoľnený priestor by sa dal podľa Marcinatovej využiť na vytvorenie nových parkovacích miest a zlepšiť tak nepriaznivú situáciu v Dúbravke. Objekt na ulici Ľuda Zúbka nie je jediný, ktorý skončil ako kopa prachu a stavebného materiálu. „Mestská časť zbúrala takto viac starých nevyužívaných a schátraných kontajnerových stojísk a prašiakov,“ dodala.

Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Obnova detských ihrísk

Nielen vodiči, ale aj deti sa potešia posledným aktivitám mestskej časti. Tá pokračuje v obnove a rekonštrukcii detských ihrísk. Dúbravka oplotila dve ihriská – na ulici Cabanova/Tranov­ského a na Nejedlého pri lekárni.

Detské ihrisko v materskej škole na Damborského dostalo nový bezpečnostný povrch a do konca tohto roka má obnovou prejsť aj ihrisko na Valachovej pri Dune. Ako informuje mestská časť, budúci rok by sa malo dočkať obnovy aj ihrisko pri Základnej škole Pri kríži na Ožvoldíkovej ulici.

Dúbravka ihrisko
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM