Tomáš Stupavský Samospráva

DÚBRAVKA: Nový starosta chce zatraktívniť využite Domu kultúry a v neposlednom rade stabilizovať finančnú situáciu

Komunálne voľby sa už skončili a zvolení starostovia sa pomaly pripravujú na štyri roky práce v prospech svojej mestskej časti. Redakcia Bratislava24.sk oslovila každého z nich a získala ich krátke úvodné vyjadrenie k novým začiatkom na úrade.

Ilustračný obrázok k článku DÚBRAVKA: Nový starosta chce zatraktívniť využite Domu kultúry a v neposlednom rade stabilizovať finančnú situáciu
Zdroj: TASR

Martin Zaťovič sa bude snažiť naplniť všetky plány, ktoré uviedol vo svojom volebnom programe. Konkrétne stabilizovať finančnú situáciu mestskej časti a zastaviť úbytok prostriedkov vo fondoch, ďalej vypracovať dopravnú štúdiu statickej dopravy a riešenie problému okolo Harmincovej.

Medzi hlavné priority určite bude patriť revitalizácia športovísk, ako aj vyriešenie problematiky financovania a využívania Domu kultúry. A v neposlednom rade za pomoci euro fondov rozšírenie kapacít v materských školách.

Nový starosta dúfa, že spolupráca s novými poslancami bude efektívna. Dúbravka bola totiž prvá v Bratislave, kde koalíciu vytvorilo šesť pravicových politických strán a neskôr sa pridali ďalšie. Bez veľkých problémov sa dohodol volebný program a preto starosta verí, že jednoduchá bude aj jeho realizácia v jednotlivých rokoch volebného obdobia.

Martin Zaťovič ďalej dodal, že z jeho kandidátky bolo voličmi zvolených 23 z 25 poslancov. Preto to na druhej strane berie ako veľký záväzok voči občanom a verí, že počas štyroch rokov bude on a celý jeho tím pracovať aktívne pre Dúbravku.

Ustanovujúce zasadnutie novozvoleného zastupiteľstva zvoláva súčasný starosta a podľa zákona by prvé zasadnutie malo byť zvolané do 30 dní po voľbách. Zatiaľ sa v Dúbravke nevie nič o termíne, na ktorý starosta zastupiteľstvo zvo­lá.

V mestskej časti Dúbravka si ľudia z pomedzi dvoch kandidátov zvolili nového starostu. Doterajšieho Jána Sandtnera tak nahradí Martin Zaťovič (SDKÚ-DS, KDH, NOVA, SaS, Most-Híd, OKS, Sieť, Strana zelených a EDS), ktorý získal vyše sedem tisíc hlasov, kým jeho predchodca o približne päť tisíc menej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM