KAW Správy Samospráva

Čakáte na druhú dávku vakcíny proti COVID-19? Ak nedostanete SMS pozvánku na očkovanie, nezúfajte!

Vieme, čo robiť, ak na SMS čakáte márne alebo sa v čase pozvania na očkovanie vyskytne nejaká vážna prekážka.

Ilustračný obrázok k článku Čakáte na druhú dávku vakcíny proti COVID-19? Ak nedostanete SMS pozvánku na očkovanie, nezúfajte!
Zdroj: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

Ak ste boli zaočkovaní prvou dávkou vakcíny proti COVID-19, na druhú dávku očkovania by ste mali dostať pozvánku od Národného centra zdravotníckych informácií automaticky. Pri vakcíne AstraZeneca by mala prísť pozývacia SMS na ďalšie očkovanie 10 týždňov po prvej dávke. Výnimočne sa však môže stať, že na SMS-ku čakáte márne alebo budete napríklad v čase pozvania na očkovanie odcestovaní. Bratislavský samosprávny kraj si poradil aj s takýmito problémami a vytvoril špeciálny rezervačný systém na druhú dávku.

Ak SMS nepríde

Ako sme spomínali vyššie, na druhú dávku nie je potrebné sa prihlasovať znovu cez Čakáreň Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Ak sa vyskytne nejaký problém a k poslaniu SMS nedôjde, Bratislavský samosprávny kraj pripravil formulár, ktorého vyplnenie zabezpečí, aby ste sa k druhej dávke očkovania určite dostali. Nájdete ho TU.

Formulár je určený tým, ktorí patria do jednej z nasledujúcich kategórií:

  • Od očkovania prvou dávkou vakcíny AstraZeneca uplynulo viac ako 10 týždňov (a prešiel bezprostredne nasledujúci víkend) a nedostali ste pozvánku na druhú dávku.
  • Dostali ste pozvánku na druhú dávku, ale nevyhovoval vám termín.
  • Chcete sa dať zaočkovať skôr/neskôr ako uplynula nastavená 10-týždňová lehota na druhú dávku AstraZeneca. „V tomto prípade je potrebné, aby ste uviedli relevantné medicínske príp. iné zdôvodnenie, ktoré bude individuálne posúdené,“ uvádza BSK na svojom webe.

Registráciu zvládnete bez problémov. Záujemcovia o očkovanie druhou dávkou vakcíny AstraZeneca vyplnia svoje osobné údaje a tiež informácie o dátume a mieste zaočkovania prvou dávkou. „Následne ich bude Bratislavský samosprávny kraj pozývať na očkovanie druhou dávkou do očkovacieho centra v Národnom futbalovom štadióne alebo v Poliklinike Karlova Ves,“ upresňuje BSK.

Presný termín očkovania dostanete v SMS správe, e-mailom alebo telefonicky.

Očkovanie v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM