KAW Krimi

Dráma na Karloveskej radiále: Dôchodca si to namieril rovno pod električku + VIDEO

Polícia v súvislosti s prípadom opäť dôrazne upozorňuje, že električka má na priechodoch pre chodcov prednosť.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na Karloveskej radiále: Dôchodca si to namieril rovno pod električku + VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Električka jazdí v Karlovej Vsi iba od pondelka (26.10.) a už sa stala vážna nehoda. Do jazdnej dráhy silného stroja vstúpil 72-ročný dôchodca.

Nepozorný senior

Udalosť sa stala vo štvrtok (29.10.), približne o 14:30 hod. na Karloveskej ulici. „Podľa informácií z miesta dopravnej nehody na zastávke Borská náhle vošiel do koľajiska a dráhy električky smerujúcej do centra mesta chodec. V dôsledku stretu s električkou utrpel muž ťažké zranenia, s ktorými bol privolanou službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezený do jednej z bratislavských nemocníc,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Alkohol dychovou skúškou u vodiča električky polícia vylúčila. Na zistenie prítomnosti alkoholu v tele chodca bol nariadený odber krvi. „Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ dodáva polícia.

Pozor na trati!

Muži zákona opätovne upozorňujú chodcov, ako aj všetkých účastníkov cestnej premávky, že zákon ukladá chodcom povinnosť umožniť plynulý prejazd električiek na semaformi neriadených priechodoch pre chodcov.

„Električka má na takýchto priechodoch pre chodcov prednosť. Chodcov preto vyzývame, aby rešpektovali novelu zákona o cestnej premávke, ktorá jednoznačne definuje prednosť električky na priechodoch,“ zdôrazňuje polícia.

STARŠÍ PÁN SI ZREJME V SYCHRAVOM POČASÍ NEVŠIMOL PRICHÁDZAJÚCU ELEKTRIČKU STÁLO HO TO ŤAŽKÉ ZRANENIA Dopravní policajti...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Friday, October 30, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM