Správy

Dračie lode: Ak chcete so svojim tímom pokoriť Kuchajdu, je najvyšší čas prihlásiť sa

Po roku sa na Kuchajdu vracia nevšedná atrakcia. Miestne prírodné jazero bude v sobotu 6. septembra opäť dejiskom napínavých súbojov dračích lodí.

Ilustračný obrázok k článku Dračie lode: Ak chcete so svojim tímom pokoriť Kuchajdu, je najvyšší čas prihlásiť sa
Zdroj: Dnes24.sk

Preteky dračích lodí budú súčasťou Záveru Kultúrneho leta 2014, ktorý sa uskutoční v sobotu 6. septembra v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda. Do súťaže sa môže prihlásiť akákoľvek, aj neskúsená skupina 17 osôb pre závod dračích lodí a 4 člená skupina pre varenie guláša.

Posádka dračej lode sedí po dvoch vedľa seba v smere jazdy lode, bubeník sedí na vyvýšenej stoličke na začiatku lode čelom k posádke a údermi do bubnu určuje tempo veslovania. Kormidelník zo stoja riadi loď dlhým veslom voľne umiestneným medzi dvomi kolíkmi. Súťaž spočíva v tom, že posádka lode musí po odštartovaní v čo najkratšom čase prejsť do cieľa.

Súťažné družstvo si určí názov svojho družstva a pod týmto názvom bude v celej súťaži vystupovať. Súťažiaci si zvolia zo svojho súťažného družstva jedného bubeníka a šestnásť vesliarov pre závod dračích lodí a u súťaže vo varení guláša jedného šéfkuchára. Celé družstvo si zvolí kapitána, ktorý bude zastupovať celé družstvo až do ukončenia preteku tak aj súťaže vo varení guláša. Viac informácií o súťaži nájdete na webovej stránke MČ Bratislava – Nové Mesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM