Správy

DPB odstraňuje DIERY v cestovnom poriadku: Pribudnú nové zastávky aj spoje

Dopravný podnik Bratislava (DPB) od novembra zriadi v hlavnom meste nové zastávky a vybrané linky posilní ďalšími spojmi.

Ilustračný obrázok k článku DPB odstraňuje DIERY v cestovnom poriadku: Pribudnú nové zastávky aj spoje
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mestský dopravca tak chce zabezpečiť obsluhu vznikajúcich nových štvrtí a aj odstránenie „dier“ v cestovných poriadkoch, informoval o tom hovorca DPB Martin Chlebovec.

Nové zastávky

V bratislavskej Záhorskej Bystrici vznikne nová zastávka Pod vŕškami, ktorú bude obsluhovať autobusová linka 36. Lepšiu obsluhu kopcovitých oblastí Bratislavy má zabezpečiť nová zastávka Drozdová pre linku 52 v Rači.

„Linka 80 spájajúca Petržalku s centrom mesta opustí starú a slabšie využívanú konečnú zastávku Kopčany, nachádzajúcu sa uprostred priemyselnej štvrte, ktorá je navyše umiestnená pri ceste v dezolátnom stave,“ uviedol Chlebovec.

Namiesto nej bude linka presmerovaná do novovznikajúcej štvrte Nesto, kde nájdu cestujúci nové obratisko s rovnomenným názvom a odkiaľ sa bude dať pešo dostať aj k vojenskému cintorínu či historickému československému bunkru.

Na základe podnetov verejnosti z bratislavskej Vrakune pridá dopravca linke 78 zastávku Pod gaštanmi. Naopak, linke 77 uberie zachádzky na zastávku Vodostav, keďže ju využíval v priemere iba jeden cestujúci pripadajúci na jeden spoj a jej obsluha je vzhľadom na nevyhovujúci stav komunikácie problematická.

O zmenách v názvoch zastávok a pridaných spojoch sa dočítate na druhej strane.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM