Alexandra Húsková Rôzne

Dovolenka s vlastnou izbou s gaučom a letná láska. Aj takto vyzerá hotel pre domáce zvieratá

Chystáte sa na dovolenku a nemôžete so sebou vziať domáceho miláčika? Riešenie ponúkajú hotely pre domáce zvieratká. Opýtali sme sa majiteľov zvieracích hotelov, ako zvieratá zvládajú odlúčenie od majiteľa. Možno budete prekvapení, že vaše zviera má možno lepšiu "dovolenku" ako vy.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka s vlastnou izbou s gaučom a letná láska. Aj takto vyzerá hotel pre domáce zvieratá
Zdroj: TASR

Zuzana Pristyáková prevádzkuje hotel pre psy v Devínskej Novej Vsi už dvanásť rokov. Psíkovia sú ubytovaní v rodinnom dome, kde má každý „táborník“ svoju izbu s pelechom, prípadne keď sa dobre znášajú, sú ubytovaní aj po dvoch.

Psíkovia sa zvyčajne veľmi rýchlo adaptujú, tí, ktorí sa prispôsobujú ťažšie, sú neustále s majiteľmi hotela. „Mali sme aj psíkov, ktorých sme nosili dva dni na rukách,“ hovorí majiteľka Zuzana Pristyáková.

Na otázku, ako najdlhšie bol u nich pes ubytovaný, sme sa dozvedeli prekvapivú odpoveď. „Dva roky. Majitelia si totiž stavali dom, ktorého stavba sa predĺžila a v prenajatom byte psa nemohli mať. Chodili ho k nám navštevovať,“ vysvetlila nám Zuzana Pristyáková.

Tábor pre psy nie je za trest, vznikajú tu aj letné lásky

Dana Krajčírová z psieho hotela Dogstar hovorí, že psy sa k nim tešia. „Pri opakovanej návšteve je pes niekedy vo vnútri rýchlejšie ako majiteľ, dokonca sa nám stáva, že sa mu ani veľmi nechce ísť domov,“ hovorí Dana Krajčírová.

Zvieratá sú ubytované vo svojich izbách, s pelechmi, gaučami a dokonca pripravujú pre psov aj postele, keďže sú vraj na to mnohí z domu zvyknutí. Vznikajú tu zvieracie priateľstvá a dokonca aj „letné lásky“.

Majitelia podporujú adopcie nechcených psíkov tým, že v Dogstar-e majú zľavu z ubytovania práve tí psíkovia, ktorí sú osvojení z útulkov. Zľavy sú poskytované aj dôchodcom.

Čo v prípade neprispôsobivých psov? „Vždy sa nájde spôsob, ako si nájsť cestu k zvieraťu. Keď mu dáte čas a necháte priestor, cesta sa nájde,“ rozpráva Dana Krajčírová.

Aj mačky majú svoje hotely

Blízko pri Avione je aj novovybudovaný hotel pre mačky – Murko. Majiteľka Lýdia Mikulcová nám prezradila, že mačky chová celý život, prirástli jej k srdcu a tak sa rozhodla vytvoriť pre ne aj prechodné bývanie. Majú svoje kóje s pelieškom a svojím wc. Pre mačacie táborníčky je tu pripravený vnútorný výbeh a v prípade požiadaviek majiteľov je pripravovaný aj bezpečný vonkajší výbeh.

Králiky, škrečkovia, korytnačky, vtáčiky, či hady

Okrem psov a mačiek sa dajú ubytovať aj iné drobné zvieratá. V rodinnom zvieracom hoteli Happy v Lamači môžete okrem psa a mačky ubytovať aj škrečka, domáceho králika, či andulku. „Zvieratá sú ubytované v izbách v rodinnom dome, majú výbeh na dvor a so psami chodíme aj na prechádzky,“ povedala pre Bratislava24.sk Barbara Galla. Vraj aj hada by zobrali do „tábora“, ešte ich však nikto s takouto požiadavkou neoslovil.

Ceny za jeden deň pobytu sa pohybujú od deväť po sedemnásť eur, v závislosti od veľkosti psa, či poskytovanej stravy. Drobné zvieratá „stoja“ okolo štyri eurá na deň. Krmivo pre psa je možné priniesť aj vlastné, na ktoré je pes zvyknutý.

Medzi podmienky pre ubytovanie patrí najmä očkovací preukaz. Niektoré zariadenia majú pre psov pripravený aj animačný program v podobe „cvičáku“. Nuž, niektoré zvieratá sa narodili pod šťastnou hviezdou, nemenili by ste niekedy?

O tých menej šťastných zvieratkách si prečítajte tu: Túžite po šteniatku? Pozor odkiaľ kupujete! Sloboda zvierat varuje pred množiteľmi, prichádza preto s novým projektom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM