Nina Táborská Kultúra

Dostali ste chuť na francúzske špeciality? Máte jedinečnú príležitosť! V historickom centre nájdete "francúzsku dedinu"

Francúzske veľvyslanectvo opäť s obyvateľmi hlavného mesta zdieľa oslavy francúzskeho štátneho sviatku - la fête nationale française. Pri tejto príležitosti vznikla na Hlavnom námestí dočasná malá "francúzska dedina". S trhom, špecialitami, kultúrnym programom aj programom pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Dostali ste chuť na francúzske špeciality? Máte jedinečnú príležitosť! V historickom centre nájdete "francúzsku dedinu"
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Už po piatykrát zdieľa Francúzske veľvyslanectvo oslavy francúzskeho štátneho sviatku s Bratislavčanmi. Do 20:00 si na Hlavnom námestí môžete užiť trhy s francúzskymi výrobkami, najmenších potešia francúzske hry a do 22:00 vás čaká zmiešaný francúzsko-slovenský umelecký program na pripravenom pódiu.

Na námestí aktuálne nájdete niekoľko stánkov s francúzskymi výrobkami, ochutnávkami tradičných jedál a špecialít. Konkrétne môžete svoje chuťové poháriky potešiť čerstvými francúzskymi slanými koláčmi Quiche, francúzskym vínom, syrmi či sladkými Makarónkami. Hoci recept nám neprezradili, stojí za to vyskúšať ich. Milovníci sladkého si prídu na svoje. Predsalen, francúzska kuchyňa je po celom svete preslávená svojou originalitou a vysokou úrovňou. Môžete sa o tom presvedčiť sami.

Okrem toho v stánkoch nájdete napríklad aj známe francúzske kozmetické značky. Okrem vína si domov môžete odniesť aj čerstvo upraženú kávu.

Počas večera od 18:00 sa na pódiu predstavia skupiny Les Gars D'en Bas (CZ-FR-SK), DREAMDANCERS Fire & Moving Arts (šou s vlajkami SK), Roc’hann a Le Syndrome Du CHat (FR).

Podujatie sa koná v spolupráci s Francúzsko-slovenskou obchodnou komorou, Francúzskym inštitútom na Slovensku, Magistrátom Bratislavy a tiež vďaka podpore rastúceho počtu francúzskych ekonomických partnerov na Slovensku.

Francúzsky deň na Hlavnom námestí
9
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM