Nina Táborská Rôzne

Dopravný podnik poteší tých najmenších: Na Deň detí chystá špeciálnu okružnú jazdu

Dopravný podnik Bratislava sa rozhodol potešiť tých najmenších a prevezie ratolesti novou električkou. Kým po minulé roky išlo o historické vozidlá, tento rok si deti budú môcť vyskúšať nízkopodlažnú obojsmernú električku s moderným vizuálom.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik poteší tých najmenších: Na Deň detí chystá špeciálnu okružnú jazdu
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Všetky deti do 15 rokov budú môcť v rámci Dňa detí cestovať novými električkami zadarmo. „Upozorňujeme však cestujúcu verejnosť, že táto výnimka sa vzťahuje výlučne počas dňa 1.6.2015 od prvého ranného odchodu nových električiek až po posledný večerný odchod,“ vysvetlila hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Nezabúdajte, že ostatní cestujúci si musia zakúpiť platný cestovný lístok.

Ako informuje Dopravný podnik Bratislava, na Deň detí súčasne vyjde do ulíc už 8 nových električiek. Tie budú premávať na linkách č. 3/8 a č. 4.

Trasa okružnej jazdy novou električkou:

Nám. Ľ. Štúra – Most SNP – Nábr. arm. gen. L. Svobodu – Tunel – Obchodná ulica – Radlinského – Vazovova – Špitálska – Nám. SNP – Tunel – Nábr. arm. gen. L. Svobodu – Most SNP – Jesenského

Dopravný podnik Bratislava verí, že nové električky nepotešia len tých najmenších, ale prinesú komfortné cestovanie na európskej úrovni všetkým cestujúcim. Modernizácia vozidlového parku z Eurofondov sa podarila po prvýkrát vďaka uvoľneniu prostriedkov z Operačného programu Doprava. Bratislavská mestská hromadná doprava sa tak má výrazne skvalitniť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM