Adriana Banásová Správy

Dopravný podnik má v posledných dňoch „perno“. Zápasí s vandalizmom aj cestujúcimi pod vplyvom návykových látok.

Nedisciplinovaní cestujúci či poškodzovanie prostriedkov MHD. Aj takéto problémy musí riešiť dispečing DPB.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik má v posledných dňoch „perno“. Zápasí s vandalizmom aj cestujúcimi pod vplyvom návykových látok.
Zdroj: TASR

Včerajší deň bol pre Dopravný podnik v Bratislave doslova smoliarsky. V poobedných hodinách krátko po 15-tej nahlásil na dopravný dispečing vodič električky linky č. 3, že stojí na konečnej zastávke Komisárky pred vjazdom do obratiska a vo vozidle má cestujúceho pod vplyvom návykovej látky. Ten odmietal na výzvu vodiča z vozidla vystúpiť. Na miesto udalosti bol poslaný dispečer a polícia, ktorá následne cestujúceho riešila.

Vo večerných hodinách o 20-tej na Roľníckej ulici zasa v obratisku Vajnory – konečná, zistil vodič autobusu linky č. 53 poškodenie interiéru vozidla. Privolaný dispečer škodu vyčíslil na 50 eur, páchateľa však nezistil.

„Šnúra“ s vandalizmom včera pokračovala aj krátko pred deviatou hodinou večer, kedy vodič autobusu linky č. 68 zistil na zastávke Smolenická poškodenie exteriéru vozidla vo výške 500 eur. Ani v tomto prípade nebol doposiaľ zistený páchateľ.

Problémy neustali ani v neskorých nočných hodinách. O 4:29 evidoval dispečing DPB pohyb piatich chodcov v tuneli pod Hradom, ktorí boli pravdepodobne pod vplyvom návykovej látky. Na miesto udalosti bola vzápätí vyslaná hliadka polície, ktorá chodcov vyviedla mimo tunela a ďalej riešila.

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM