KAW Krimi

Pokuty v závratnej výške! TAKÚTO sumu naparili policajti bratislavským vodičom

Polícia pri kontrolách v roku 2019 výraznejšie uplatňovala tzv. objektívnu zodpovednosť. Pokutu posiela poštou a spolu s fotografiou ste ju mohli nájsť doma v schránke.

Ilustračný obrázok k článku Pokuty v závratnej výške! TAKÚTO sumu naparili policajti bratislavským vodičom
8
Galéria
Zdroj: TASR

Snáď každému z vodičov sa z času na čas podarí prekročiť hranicu zákona. Chtiac nechtiac potom musí vytiahnuť peňaženku a zaplatiť pokutu.

Milióny eur za pokuty

Dopravní policajti, ktorí prísne dohliadajú na dodržiavanie predpisov, vybrali počas minulého roka na pokutách 3 594 455 eur. A to všetko iba v Bratislavskom kraji. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Polícia pri kontrolách v roku 2019 výraznejšie uplatňovala tzv. objektívnu zodpovednosť. Pokutu posiela poštou a spolu s fotografiou a zdokumentovaným priestupkom ju nájdete doma v schránke. Často ani nemusíte vedieť, že ste spáchali priestupok, ale pokuta vás neminie.

Napríklad za zákaz otáčania alebo cúvania (99 eur) či nesprávny prejazd cez železničné priecestie (300 eur). Takáto suma je aj za nezastavenie na značke STOP a aj za prejazd na červenú. Za prekročenie rýchlosti, či už v obci alebo mimo nej, je pokuta odstupňovaná, pri prekročení o viac ako 75 km/h to je 798 eur.

Minulý rok sa zvýšila aj horná hranica pokuty za používanie mobilov počas vedenia vozidla. Zakázané je držanie mobilu v ruke, čo vyjde na 100 eur v blokovom a 200 eur v riadnom konaní. To sa však nevzťahuje na telefonovanie s pomocou handsfree.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM