Aktualizované Rôzne Správy

Dopravcovia už toho majú DOSŤ: Hrozia BLOKOVANÍM ciest nielen v Bratislave

Protestná akcia sa začala na benzínovej stanici na Zlatých pieskoch v hlavnom meste. Popoludní sa má konvoj áut presunúť na Rožňavskú ulicu.

Zdroj: TASR

V Bratislave sa dnes (14. februára) začal spoločný protest Únie dopravcov a poľnohospodárov. Sú nespokojní, že napriek mnohým stretnutiam, prísľubom a odkladaniu realizácie v žiadnej z ich požiadaviek nedošlo k zásadnej zmene.

Jasné požiadavky

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) sa rozhodla vyštartovať v autách do ulíc po tom, čo vzájomné minulotýždňové stretnutie na ministerstve dopravy neprinieslo podľa ich slov žiadny relevantný výsledok.

UNAS požadujú okamžité zníženie spotrebnej dane na pohonné hmoty (PHM) o 30 % na prechodné šesťmesačné obdobie a tiež zníženie cestnej dane o 30 %, trvalú vratku spotrebnej dane z palív na úrovni na úrovni 38 eur za každých natankovaných tisíc litrov PHM a okamžité zníženie platby mýta o 30 % na šesť mesiacov.

Dopravcovia sa dali dokopy aj s poľnohospodármi. A prostredníctvom sociálnej siete vyzvali všetky dopravné spoločnosti aj vodičov osobných vozidiel a tiež ostatných občanov Slovenska, aby protest podporili, pretože všetky požiadavky dopravcov a poľnohospodárov pomôžu širokej verejnosti.

Blokovanie ciest

Vyzývajú tiež na podporu a blokáciu ciest motoristov v rámci svojich krajov a okresov od 14. februára až do momentu, kým vláda SR neprijme konkrétne opatrenia a nezrealizuje spomínané požiadavky.

Protest sa začal o 11.00 hod. pri benzínovej pumpe pri bratislavských Zlatých pieskoch, okolo 13.00 hod. sa presunuli na Rožňavskú ulicu.

Obmedzenie premávky

Kvôli protestu je premávka na Rožňavskej ulici v Bratislave od križovatky s Tomášikovou ulicou v jednom jazdnom pruhu obmedzená v smere do centra mesta.

Riadiť sa treba pokynmi polície. „Ak je to možné, vodičov vyzývame, aby na prejazd využili alternatívnu trasu,“ dodala polícia na sociálnej sieti.

Správu budeme aktualizovať.

Protest Únie autodopravcov Slovenska v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Stalo sa na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM