Adriana Banásová Rôzne

DOD na Ministerstve životného prostredia: Envirorezort chce ukázať deťom, čo všetko sa týka životného prostredia

Posadiť sa do ministerského kresla, dotknúť sa meteoritu či vyskúšať si prácu baníka. Toto všetko môžu návštevníci dnešného Dňa otvorených dverí (DOD) Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku DOD na Ministerstve životného prostredia: Envirorezort chce ukázať deťom, čo všetko sa týka životného prostredia
Zdroj: TASR

Envirorezort organizuje DOD už po tretí raz. Podujatie je pre ministerstvo možnosťou predstaviť svoje organizácie a takisto poukázať na aktivity a aspekty, ktoré sa týkajú životného prostredia a jeho ochrany. „Je dôležité, aby sme našim deťom a mladým pokoleniam ukázali, že životné prostredie je všade okolo nás a ako sa budem starať o neho, tak sa bude starať ono o nás,“ uviedol minister životného prostredia Peter Žiga.

Šéfa envirorezortu milo prekvapila početnosť návštevníkov, ktorí prišli už na otvorenie DOD. „Aj v predchádzajúcich rokoch sme mali hojnú účasť, no v tomto roku máme konkurenciu v podobe atraktívneho podujatia, ktoré organizujú ministerstvá vnútra a obrany. Verím, že ľudia budú mať chuť a záujem vidieť oba programy,“ dodal minister.

Medzi prvými návštevníkmi DOD envirorezortu bola Alica Baranovičová z Bratislavy. Priznala, že ju na podujatie zlákal syn, ktorému sa páčil minuloročný program. „Aj v tomto roku je program zaujímavý, navyše človek sa tu dozvie veľa o chránených oblastiach a môže aj získať tipy na prechádzky či turistiku,“ povedala.

DOD, ktorý envirorezort pripravil v znamení blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia, poskytne návštevníkom napríklad pohľad do jaskýň či národných parkov unikátnym 3D periskopom, zábavné ekologické hry, ale aj informácie o možnosti získať finančný príspevok na ekologické projekty.

Na pódiu na námestí pred sídlom ministerstva predstavia Thomas Puskailer a Martin Madej populárnu Eco mobility tour a vystúpi aj spevák Martin Harich. Program DOD ministerstva životného prostredia potrvá do 16.00 h.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM