Rôzne Správy

Dočkáme sa v Bratislave bielych Vianoc? Predpoveď počasia nedáva veľkú nádej

Včerajšie ticho padajúce vločky naznačovali, že sa dnes hlavné mesto zobudí do bieleho rána. Prianie detí sa splnilo. Vydrží nádielka snehu až do Vianoc?

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa v Bratislave bielych Vianoc? Predpoveď počasia nedáva veľkú nádej
7
Galéria
Zdroj: Iniciatíva Naše Karpaty

Takmer každý z nás si tesne pred Vianocami povzdychne a zaspomína na krásne biele sviatky, ktoré snáď naposledy zažil ako dieťa. Biela perina a vŕzgajúci sneh pod nohami je ideálnou kulisou pre sviatky lásky a pokoja. Sneh v nás vyvoláva pocit čistoty a sviatočnosti. Žiaľ, zdá sa, že sa ho v Bratislave ani tento rok 24. decembra nedočkáme.

Teplotné schody

Teploty sa budú zo dňa na deň mierne zvyšovať. Z dnešných a rovnako zajtrajších bratislavských –4 až 2 stupňa Celzia budú v stredu –3 až 3 stupne nad nulou, vo štvrtok sa teplota znova o stupeň zvýši – najvyššia denná dosiahne 4 stupne Celzia. Celý týždeň sa bude niesť v znamení oblakov, z ktorých sem tam vykukne slnko.

Vianoce biele nebudú

Vianoce v Bratislave by mali byť slnečné a málo mrazivé. Prechádzkam na Kolibe, Železnej studničke či na korze v centre mesta by nemal brániť ani vetrík, ktorý zafúka veľmi mierne. Teplota počas dňa sa pravdepodobne vyšplhá až na 6 stupňov Celzia. Je veľmi pravdepodobné, že vianočný deň bude sprevádzať slnečné počasie.

Bratislavčanom teda zostávajú iba dve možnosti ako sa potešiť snehobielou nádherou. Buď sa vyberiete za snehom na končiare Álp do blízkeho Rakúska alebo do Vysokých Tatier, prípadne si bez presúvania sa a cestovania pozriete v televízii zasneženého Mrázika, Perinbabu či obľúbené Tri oriešky pre Popolušku.

Sneh v Bratislave december
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM