Alexandra Húsková Rôzne

Dobrý trh v Bratislave sa bude konať aj s účasťou úradu vlády

Do obľúbeného Dobrého trhu na Panenskej sa zapoja aj domovy sociálnych služieb pre telesne a mentálne hendikepovaných klientov. V stánkoch na trhu sa budú ponúkať aj ich handmade výrobky.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý trh v Bratislave sa bude konať aj s účasťou úradu vlády
Zdroj: Dnes24.sk

Úrad vlády SR je Národným kontaktným bodom Programu Švajčiarsko-slovenskej spolupráce, vďaka ktorému sa podporujú rôzne projekty aj v oblasti skvalitnenia sociálnych služieb pre telesne aj mentálne hendikepovaných klientov.

V rámci programu sa podarilo zlepšiť služby a zrekonštruovať priestory Domu sv. Anny v Starej Ľubovni, ako aj v domove sociálnych služieb – DOMKO v Košiciach. Realizátormi projektov sú Gréckokatolícka charita Prešov a Košický samosprávny kraj.

Zástupcovia obidvoch zariadení sa v utorok 15. septembra zúčastnia na tradičnom a veľmi obľúbenom podujatí Dobrý trh, ktoré organizuje bratislavská mestská časť Staré mesto na Panenskej ulici v Bratislave.

V jednom z mnohých stánkov budú ponúkať originálne, ručne vyrobené práce svojich klientov.

Dobrý trh na Panenskej je komunitný projekt, ktorý vznikol v spolupráci so susedmi a susedskými organizáciami. Dobrý trh na Panenskej sú otvorené dvory a záhrady, koncerty v Artfóre, burza na nádvorí ZUŠ či prehliadky v evanjelickom kostole.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM