Tomáš Stupavský Rôzne

Dobrovoľníci prispeli k skrášľovaniu Bratislavy. Hviedzoslavovo námestie oddnes zdobia letničky

Promenáda na Hviezdoslavovom námestí patrí k veľmi obľúbeným miestam nielen Bratislavčanov, ale aj veľkého počtu turistov. Preto je dobré, keď sa o toto frekventované miesto niekto stará a snaží sa ho skrášliť. O to sa dnes snažila aj skupina dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci prispeli k skrášľovaniu Bratislavy. Hviedzoslavovo námestie oddnes zdobia letničky
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľníci sa dnes zapojili do skvelej akcie, keď na Hviezdoslavovom námestí vysadili letničky. Občianske združenie Bratislavský okrášľovací spolok sa spolu s mestskou časťou Staré Mesto rozhodli zveľadiť toto miesto. Celá akcia je súčasťou piateho ročníka podujatia s názvom „Jarné okrášľovanie Bratislavy“.

Celý projekt je zameraný na každoročné jarné systematické skrášlenie zanedbaných častí Bratislavy, prevažne zelených plôch a iných verejných priestranstiev.

„Dnes sme zorganizovali druhý deň „Jarného okrášľovania", tentokrát v spolupráci so Starý Mestom, ktoré malo vysúťažené letničky, no nevedelo nájsť priestor kedy a ako ich vysadiť. Tak sme sa rozhodli, že im dobrovoľnícky spravíme brigádu. Za asistencie záhradníka sme najprv kyprili pôdu a následne nasadili 700 letničiek Impatiens guinea na záhon pred Americkou ambasádou," povedal pre Bratislava24.sk výkonný riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku Maroš Mačuha.

Kedysi sa na tomto mieste vysádzali kvety, ale v posledných rokoch sa od tejto aktivity postupne upustilo. Podľa slov Maroša Mačuhu bude ďalej dôležité to, aby sa rastliny polievali. Polievanie bude mať na starosti Staré Mesto.

Na dnešnej brigáde dnes pomáhali žiaci Strednej odbornej školy podnikania zo Strečianskej ulice v Bratislave.

Prečítajte si tiež: Vajanského nábrežie vyzerá oddnes krajšie. Občianski aktivisti tu vysadili trvalky

Sadenie letničiek na Hviezdoslavovom námestí
5
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM