Alexandra Húsková Rôzne

Dobrá správa pre slobodné Slovenky: V našej krajine je totiž takmer polovica mužov slobodných!

V populácii slovenských mužov prevažujú slobodní, u žien majú najväčší podiel vydaté. Vyplýva to zo správy Štatistického úradu SR o demografickom a sociálnom vývoji v SR v roku 2014. Slobodných bola podľa správy takmer polovica mužov, k 31. decembru 2014 tvorili 48,3 percenta mužskej populácie.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre slobodné Slovenky: V našej krajine je totiž takmer polovica mužov slobodných!
Zdroj: Dnes24.sk

„Najviac slobodných je medzi mužmi do 25 rokov, kde tvoria viac ako 90 percent celkového počtu,“ informuje na svojom webe ŠÚ SR. Ženatí, prípadne rozvedení majú medzi mužmi prevahu až vo veku nad 33 rokov. Najväčší podiel ženatých mužov je vo veku 64 až 75 rokov, najviac rozvedených mužov má 43 až 53 rokov.

V ženskej populácii tesne prevažujú vydaté (40,3 percenta) pred slobodnými (39 percent). Najviac slobodných žien je vo veku do 22 rokov, po 29. roku prevažujú vydaté alebo rozvedené ženy nad slobodnými.

„Najviac vydatých žien je vo veku 45 až 57 rokov, najvyšší podiel rozvedených je vo veku od 42 do 51 rokov,“ uviedli štatistici na svojej internetovej stránke.

Poukázali tiež na to, že v celkovej ženskej populácii bolo k poslednému dňu roka 2014 viac ovdovelých (11,5 percenta) ako rozvedených žien (9,2 percenta).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM