Rôzne Správy

Do šiesteho ročníka Olománie sa zapojilo viac ako 22-tisíc detí. Poznáme víťazov

Veľké finále, ktorého sa dnes zúčastnilo približne 1500 účastníkov, je vyvrcholením celoročnej snahy v hlavnej disciplíne projektu, súťaže v zbere plastu a papiera.

Ilustračný obrázok k článku Do šiesteho ročníka Olománie sa zapojilo viac ako 22-tisíc detí. Poznáme víťazov
6
Galéria
Zdroj: TASR

Šiesty ročník výchovno-vzdelávacieho projektu Olománia, zameraného na vzdelávanie bratislavských detí o správnom nakladaní s odpadom, jeho separovaní, recyklácii a ochrane životného prostredia, spoznal svojich víťazov. Po štvrtkovom veľkom finále sa najúspešnejšou školou v hlavnej disciplíne projektu, súťaži v zbere plastu a papiera, stala Spojená škola internátna Svrčia. Informovala o tom marketingová manažérka projektu Karin Zvalová zo spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorá projekt organizuje.

Neseparuj sa – separuj!

„Veľké finále, ktorého sa dnes zúčastnilo približne 1500 účastníkov, je vyvrcholením celoročnej snahy v hlavnej disciplíne projektu, súťaže v zbere plastu a papiera, ktorú sprevádzajú podujatia, ako S OLO zadarmo do ZOO, marcový trojdňový filmový festival, festival umenia či májový mesiac exkurzií,“ priblížila Zvalová s tým, že na každom podujatí sa snažia deťom zdôrazniť dôležitosť jednotlivca v odpadovom reťazci.

Víťaznou školou projektu s heslom „Neseparuj sa – separuj!“ sa v tomto školskom roku podľa Zvalovej stala Spojená škola internátna Svrčia, ktorá bola aj víťazom v zbere plastu. Na druhom mieste sa umiestnila Materská škola (MŠ) Štrabáčik a tretie miesto získala MŠ Fairyland. Medzi ocenenými boli aj Základná škola (ZŠ) Ostredková ako top zberač papiera, čo do množstva, či ZŠ Mierová a MŠ Kaméliová a Linzbothova.

Vyzbierali 900 ton papiera

„Snahu súťažiacich, ako aj pedagógov, ktorí sú neodmysliteľnou súčasťou projektu, dnes prišli na Hlavné námestie podporiť ambasádori Olománie – Majk Spirit, Lukáš Latinák, Ľuboš Fellner, Adela Vinczeová a primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal,“ doplnila marketingová manažérka Olománie. Ambasádori pasovali medzi seba filmového dokumentaristu sveta pod hladinou vody, environmentalistu a potápača, Jaroslava Blaška, ktorý na javisko vystúpil v potápačskom o­deve.

Ako informovala Zvalová, do projektu Olománia je zapojených viac ako 22-tisíc účastníkov zo 116 materských, základných a špeciálnych škôl. Za sedem ročníkov (konal sa aj nultý) sa vyzbieralo skoro 900 ton papiera, 170 ton plastu a uskutočnilo sa 40 podujatí, z ktorých mnohé trvali aj 25 dní.

Okrem uvedených patria medzi ambasádorov projektu aj spisovateľ Daniel Hevier, hokejista Zdeno Cíger, kozmonaut Ivan Bella, kajakári bratia Hochschornerovci, moderátor Vlado Voštinár, herečka Petra Polnišová, filmový dokumentarista Pavol Barabáš a ďalšie osobnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM