Kultúra

Do konceptu Korunovačných slávností Bratislavy sa môže zapojiť aj verejnosť

Vybrané projekty sa stanú súčasťou tohtoročného podujatia. Cieľom je zapojenie verejnosti do konceptu korunovácií, ktoré budú tradične v júni.

Ilustračný obrázok k článku Do konceptu Korunovačných slávností Bratislavy sa môže zapojiť aj verejnosť
7
Galéria
Zdroj: TASR

Korunovačné slávnosti, ktoré každoročne organizuje hlavné mesto, majú novinku. Do podujatia sa môže zapojiť aj verejnosť, a to prostredníctvom predloženia projektov, ktoré mesto podporí až do celkovej výšky 10-tisíc eur. Návrhy môžu predkladať právnické osoby aj živnostníci do 15. mája 2017. Vybrané projekty sa stanú súčasťou podujatia Korunovačné slávnosti Bratislava 2017. Cieľom je zapojenie verejnosti do konceptu korunovácií, ktoré budú tradične v júni.

Príďte so zaujímavým projektom

„Korunovačné slávnosti sú pre Bratislavu významným podujatím s tradíciou. Obzvlášť tento rok, kedy si pripomíname 300. výročie narodenia uhorskej kráľovnej Márie Terézie. Rozhodli sme sa preto takýmto spôsobom zapojiť do konceptu korunovácií aj verejnosť a pevne verím, že nám prídu kvalitné a zaujímavé projekty,“ povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková.

Výzvy na predloženie projektov s tematikou korunovácií v Bratislave môžu predkladať občianske združenia, právnické osoby a fyzické osoby – živnostníci odo dňa zverejnenia výzvy do 15. mája 2017. Predkla­datelia môžu posielať svoje projekty v rámci rôznych kultúrnych podujatí, ako napríklad hudobné, divadelné, výtvarné či rôzne prehliadky dobovej módy. Podujatia môžu byť ako v interiéri, tak aj v exteriéri.

Následne po uzávierke výzvy odborná komisia posúdi predložené projekty a vybrané z nich budú súčasťou podujatia Korunovačné slávnosti Bratislava 2017. Mesto na podporu projektov vyčlenilo 10-tisíc eur.

Návrhy projektov musia byť doručené hlavnému mestu SR Bratislave v jednom exemplári na tlačive spolu s požadovanými prílohami do podateľne Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Projekt je potrebné súčasne zaslať i v elektronickej podobe na adresu okss@bratislava.sk. Na obálke, prosíme, zreteľne vyznačiť Korunovačné slávnosti 2017.

Korunovácia 2016
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM