Rastislav Búgel Správy

Diviaky po prestávke opäť vyrážajú do bratislavských ulíc: Naposledy sa túlali po Dúbravke

Mestská polícia Bratislava opäť eviduje častejší výskyt diviakov v obývaných častiach hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Diviaky po prestávke opäť vyrážajú do bratislavských ulíc: Naposledy sa túlali po Dúbravke
Zdroj: Mestská polícia Bratislava

Diviaky po krátkej odmlke opäť vyrážajú do osídlených častí hlavného mesta. Informovala o tom Mestská polícia (MsP) Bratislava.

Tri hlásenia

Mestská polícia eviduje zvýšený pohyb diviakov v intraviláne Bratislavy. Ako upozorňuje, deje sa tak hlavne  v neskorých večerných a nočných hodinách.

„V minulom týždni sme prostredníctvom linky 159 prijali 3 hlásenia o stádach diviakov pohybujúcich sa medzi domami v oblasti Švantnerovej a Agátovej ulice ako aj ulice M. Schneidera – Trnavského,“ informovala mestská polícia s tým, že zvieratá sa hliadkam z dúbravského okresného veliteľstva podarilo opatrne zahnať späť do lesa.

Ako sa zachovať?

MsP Bratislava radí, že v prípade, ak natrafíte na diviaky, zbytočne na seba neupozorňujte, nesnažte sa ich odplašiť sami, nefoťte ich ani nenatáčajte.

„Nehádžte do nich kamene ani iné predmety a nepokúšajte sa prejsť priamo pomedzi stádo. Prejdite radšej na druhú stranu cesty alebo ich obíďte. Psy majte na vôdzke. Ak sa cítite ohrození privolajte bezodkladne hliadku mestskej alebo štátnej polície, ktorá vás dostane do bezpečia,“ dodáva Mestská polícia Bratislava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM