KAW Správy Komunálne voľby

Devínska Nová Ves sa do každého projektu snaží zapojiť občanov, uvádza v ROZHOVORE starosta D. Krajčír

Ako zasiahla pandémia mestskú časť, ako hodnotí svoje tri roky vo funkcii a aké má ďalšie plány? Vyspovedali sme starostu Devínskej Novej Vsi Dáriusa Krajčíra.

Ilustračný obrázok k článku Devínska Nová Ves sa do každého projektu snaží zapojiť občanov, uvádza v ROZHOVORE starosta D. Krajčír
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Devínska Nová Ves, podobne ako ostatné mestské časti Bratislavy, sa pasovala aj počas tohto roka s pandémiou koronavírusu, ktorá ovplyvnila život a fungovanie mestskej časti. Viacero projektov napriek tomu vyšlo, iné však pandémia zabrzdila.

„Nielen posledný rok, ale takmer dva roky boli náročné pre každého z nás. Zamestnancov, podnikateľov aj samosprávu. Vzhľadom na množstvo obmedzení, ktoré priniesla pandémia a často sa meniacu legislatívu, ktorá ovplyvnila aj mestskú časť. Napriek tomu bol tento rok v Devínskej Novej Vsi rokom úspešných projektov,“ hodnotí predchádzajúce obdobie starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír.

Deti v škôlkach a školách

V mestskej časti sa podarilo dokončiť rekonštrukciu viacúčelovej vodnej nádrže Mlynská. Rozbehli tiež rozsiahlu rekonštrukciu Klubu dôchodcov, ktorá má finišovať budúci rok.

Rozširujú sa kapacity materských a základných škôl, pretože Devínska Nová Ves je najmladšou mestskou časťou.

„Napriek tomu v Devínskej Novej Vsi stále platí, že všetky deti majú svoje miesto v školách a naši rodičia nemusia hľadať alternatívy s cestovaním, ako je to už, žiaľ, bežné v iných mestských častiach. Podobne sme pripravili viacero projektov, ktoré pozitívne ovplyvnia život obyvateľov v budúcnosti, vzhľadom na to, že je v príprave rozpočet 2022–2024, kde sú stanovené ciele rozvoja Devínskej Novej Vsi,“ pripomína Krajčír.

Záverom roka sa podarilo pripraviť projektovú dokumentáciu pre rekonštrukciu terasy M. Marečka, ktorá bola dlhodobo prehliadaná a v budúcom roku má dostať konečne podobu, ktorú si Devínskonovoveš­ťania zaslúžia.

Hlas občanov

„Pracujeme s verejnými prostriedkami, obraciame každé euro. Snažíme sa myslieť do budúcna, ale aj prihliadať na kvalitu projektov. Množstvo prostriedkov je naviazaných na externé zdroje a hlavné mesto, snažíme sa čo najmenej zaťažiť peňaženky Devínskonovoveš­ťanov. Pretože financie, ktoré získame od obyvateľov a štátu vo veľkej časti končia práve v rozpočte hlavného mesta. Preto je vždy mojim cieľom, aby sa tieto peniaze vracali a investovali do rozvoja Devínskej Novej Vsi, teda k našim obyvateľom, od ktorých prišli,“ dodáva starosta.

Do každého projektu sa mestská časť snaží zapojiť aj občanov a vždy im dať priestor na ich názory a predstavy.

Samospráva je tu pre ľudí a veľmi nás teší, že cítime záujem Devínskonovoveš­ťanov o to, ako bude vyzerať naša mestská časť a túto pozitívnu energiu sa snažíme prenášať do praxe,“ hovorí Dárius Krajčír.

Viac o tom, čo sa v Devínskej Novej Vsi podarilo a aké sú plány na nasledujúce obdobie, sa dočítate na ďalšej strane.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM