Rôzne

Detská letná univerzita v divadle Aréna ponúkne 9 prednášok a 34 workshopov. V ponuke je aj on-line absolvovanie

Divadlo Aréna a Univerzita Komenského pripravujú už po trinástykrát letnú univerzitu pre deti. Brány sa mladým študentom otvoria 1. júla o 11.00 h v Aule UK, kde bude prvá prednáška spojená so slávnostnou imatrikuláciou. V tomto roku je už prihlásených 340 študentov.

Ilustračný obrázok k článku Detská letná univerzita v divadle Aréna ponúkne 9 prednášok a 34 workshopov. V ponuke je aj on-line absolvovanie
Zdroj: Dnes24.sk

„Je to sympatická akcia práve pre deti vo veku od 9 do 14 rokov, ktoré sa rozhodli obetovať prázdniny a svoj voľný čas, aby sa mohli hlbšie vzdelávať, upevňovať svoje vedomosti a spoznať niečo nové,“ uviedol podpredseda Bratislavského kraja Igor Bendík.

Detskú Univerzitu Komenského je možné už piaty krát absolvovať aj on-line. „Začína to byť skutočne bohaté, pretože minulý rok sme prekročili počet 4000 absolventov. Perličkou je, že tí študenti sa nám stále vracajú,“ doplnil riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura.

Úvodnú prednášku na tému „Prečo je predseda NR SR druhý muž v štáte?” prednesie predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini.

Mladí študenti sa môžu tešiť aj na prednášky profesora Juraja Šteňa s názvom „Prečo máme nervy a prečo nám niekto lezie na nervy?“, Ján Haščík rozlúskne „Prečo vyrábať elektrinu v jadrovej elektrárni“ a Lucia Kršková zodpovie „Prečo krava bučí a kohút kikiríka?“.

Cyklus prednášok je obohatený o dobrovoľný program sprievodných podujatí a pripravených je 34 workshopov. K tradičným aktivitám patrí kariérny a hip-hopový workshop, exkurzie a tvorivé dielne v Slovenskej národnej galérii, Slovenskom národnom múzeu a v Slovenskej filharmónii.

Študenti budú mať možnosť navštíviť priestory slovenskej armády v Nitre a v Kuchyni, Energoland Atómovej elektrárne v Mochovciach či školu v prírode na Planinke, či výrobný závod Volkswagen.

Tradične vysokému záujmu sa teší Hodina otázok a odpovedí v Slovenskom parlamente. Po skončení projektu aj v tomto roku vydajú ilustrovanú knižku so všetkými prednáškami. Podrobnejšie informácie o programe sú na stránke http://www.duk.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM