Nikola Richterová Šport

Derby medzi Bratislavou a Košicami máte možnosť zažiť aj vo florbale. Po dnešku sa však tešia východniari

Ak patríte medzi športového fanúšika, ktorý si rád zafandí, no na vysedávanie na futbalovom štadióne je pre vás ešte zima, odporúčame vám skúsiť aj menej známe športy, ktoré majú v hlavnom meste svoje stabilné zastúpenie. Medzi takéto radosti patrí aj florbal, na ktorom sme sa dnes boli pozrieť.

Ilustračný obrázok k článku Derby medzi Bratislavou a Košicami máte možnosť zažiť aj vo florbale. Po dnešku sa však tešia východniari
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci sme pred zápasom nečakali bujarú atmosféru, boli sme príjemne prekvapení. Hluční boli najmä košickí priaznivci, neskôr sa však začali ozývať aj domáci fanúšikovia, ktorí hnali dopredu mužstvo Hurikán Bratislava. Tí vstupovali do zápasu s nožom na krku, nakoľko v štvrťfinálovej sérií, ktorá sa hrá na tri víťazné stretnutia prehrávali proti Košičanom 1:2.

Štvrté meranie síl prinieslo nervózny zápas

Zápas bol napínavý už od úvodného buly. Dôkazom tomu môže byť aj skutočnosť, že ani jedna tretina nenašla gólovo lepší tím. Stav bol po prvej časti 2:2, po druhej 3:3 a Košičania vyše minúty do konca základnej hracej doby rozhodli, že aj stav po tretej tretine skončil nakoniec nerozhodne 4:4.

Keďže rozhodujúci gól v predĺžení čakali diváci márne, definitívneho víťaza museli určiť až samostatné nájazdy. V nich sa rozhodujúcim zásahom predviedol Košičan Michal Kročko, ktorý tak poslal svoj tím do semifinále mužskej Salming extraligy.

Vidíme sa v septembri

Florbalová sezóna sa sa pre Hurikán Bratislava skončila. Hráči si však môžu oddýchnuť a už teraz popremýšľať o tom, čo by na svojich výkonoch zlepšili do novej sezóny. Tá začína v septembri a bratislavský tím by bol isto rád, keby ho chodievali povzbudzovať ľudia nielen počas play off, ale pripravili si hlasivky pre svojich športovcov aj cez základnú časť.

VŠK FTVŠ UK Bratislava – ATU Košice 4:5sn

Góly: 6. Čachan, 19. Máder, 34. Čachan, 43. Škarupa – 6. Chudina, 16. Kročko, 39. Pelegrin, 59. Bučák – rozhodujúci samostatný nájazd: Kročko

Hurikán Bratislava: Kalčok, Menczer – Čachan, Benedig, Gíret, Laštík, Liszkay, Máder, Martinák, Murcko, Nehila, Pazdera, Purc, Škarupa, Miščík, Novák, Burian, Menczer, Raus, Jurčo, Bereš.

ATU Košice: Turek, Palko – Dudovič, Ferenc, Pelegrin, Pažák, Halás, Kročko, Šefčík, Kerekeš, Chudina, Čonka.Skyba, Živčák, Talarovič, Ujhelyi, Bučák, Nemeth.

Atmosféra na florbalovom zápase Hurikán Bratislava vs. ATU Košice
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM