Alexandra Húsková Samospráva

Daňový úrad bude pod jednou strechou v Petržalke. Starosta Bajan však hovorí o najhlúpejšom daňovom čine roka

Riešenie všetkých otázok na jednom mieste a väčší komfort pre firmy a občanov. Daňový úrad bude sídliť na jednom mieste a to v Petržalke na Ševčenkovej ulici. Problém, kde budú noví zamestnanci parkovať a kam dajú svoje autá návštevníci úradu a obyvatelia Petržalky však vyriešený nie je.

Ilustračný obrázok k článku Daňový úrad bude pod jednou strechou v Petržalke. Starosta Bajan však hovorí o najhlúpejšom daňovom čine roka
Zdroj: TASR

Daňový úrad pre bratislavské obvody Ružinov, Nové mesto, Dúbravka a Petržalka bude o pár týždňov na jednom mieste. Daňovníci po novom všetko vybavia na jednej adrese Ševčenkova 32, Bratislava-Petržalka, uvádza sa v stanovisku Finančnej správy.

Proces sťahovania zamestnancov v rámci Bratislavy potrvá do konca septembra 2015.

Sťahuje sa takmer 700 zamestnancov.

V administratívnej budove Ševčenkova 32 v Petržalke bude po presťahovaní sídliť správa daní pre obvody Bratislava II., III., IV. a V. Správa daní pre I. obvod zostáva v pôvodnej budove na ulici Radlinského 37.

Čo na to Petržalská samospráva?

Rozhodnutie Daňového riaditeľstva SR sústrediť väčšinu daňových pracovísk v Bratislave do Petržalky považuje starosta Petržalky za chybné a nekorektné, informovala Michaela Platznerová, hovorkyňa MČ Petržalka.

„Buď sa rozhodlo od stola, a úradníci nepoznajú situáciu na Ševčenkovej a priľahlých uliciach, alebo ide o absolútnu aroganciu voči tu bývajúcim Petržalčanom,“ komentoval avizované zmeny starosta Vladimír Bajan.

Toto rozhodnutie absolútne zhorší problémy nielen v dynamickej, ale predovšetkým v statickej doprave v tejto lokalite, čo neprospeje klientom, zamestnancom a najmä samotným obyvateľom.

„Pevne verím, že nejde o definitívne riešenie, o ktorom som sa dozvedel len z médií, pretože by som to považoval za najhlúpejší daňový čin roka,“ dodal rozhorčený starosta Petržalky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM