KAW Rôzne Správy

Ďalší vežiak na obzore: Výstavba v tesnej blízkosti Sadu Janka Kráľa už odštartovala

Stavebné stroje sa zahryzli do zeme medzi bytovým domom Vienna Park a projektom Einsteinova Business Center.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší vežiak na obzore: Výstavba v tesnej blízkosti Sadu Janka Kráľa už odštartovala
4
Galéria

Priestor pri Sade Janka Kráľa sa za posledné roky výrazne zmenil a ďalšia premena ho čaká v najbližšej dobe. Vyrastie tam totiž projekt Liget, ktorý ponúkne byty a občiansku vybavenosť na 18 podlažiach.

Na skok do parku

Na pozemku na Krasovského ulici sú už aktuálne stavebné stroje, ktoré sa zahryzli do zeme medzi bytovým domom Vienna Park a projektom Einsteinova Business Center.

V tejto lokalite mal stáť rezidenčný vežiak Bajo. Rátalo sa, že vyrastie až po 25. podlažie. Plánovaný bol ešte pred 12 rokmi. Neskôr však pozemky zmenili majiteľa a projekt sa podstatne zmenil.

Za výstavbou aktuálne stojí developer VSD Development. Výstavba projektu, ktorý zaujme najmä svojou dobrou polohou pri parku a jednoduchou dostupnosťou do centra Bratislavy, by mala byť dokončená v priebehu dvoch rokov.

Projekt Liget ponúkne 90 bytov od 1-izbových až po 5-izbové vo vysokom štandarde. V parteri vežiaka bude niekoľko drobných obchodných prevádzok. Parkovať sa bude v podzemných garážach a aj na povrchu, kde bude 73 miest pre autá.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM