Krimi

Ďalší nelegálni migranti v našom kraji. Sú medzi nimi aj deti

Polícia zadržala v lese pri diaľnici medzi Stupavou a Lozornom 26 nelegálnych migrantov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší nelegálni migranti v našom kraji. Sú medzi nimi aj deti
3
Galéria

Išlo o 20 Sýrčanov, troch Iračanov, dvoch Palestínčanov a jedného Jemenčana.

Prevádzača hľadajú

Po kamióne, ktorý migrantov vyložil, a prevádzačoch polícia naďalej pátra aj v spolupráci s partnerskými zložkami v zahraničí.

Väčšiu skupinu migrantov oznámili v lese medzi Stupavou a Lozornom pri diaľnici. „Na miesto preto dorazili hliadky z bratislavských policajných útvarov a cudzineckej polície. Pri ich hľadaní sme využili aj vrtuľník ministerstva vnútra,“ priblížil hovorca hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

V skupine zadržaných boli rodiny so štyrmi deťmi a dvaja cudzinci, ktorí uviedli, že sú maloletí bez sprievodu. „Hasičský a záchranný zbor všetkých podrobil vyšetreniu na COVID-19,“ uviedol hovorca.

Zvýšená pozornosť

Migrantov predviedli na útvar policajného zaistenia pre cudzincov, kde pokračujú ďalšie úkony na vyriešenie ich neoprávneného pobytu. „Postup teraz závisí od zistení z výsluchov predvedených osôb, ako aj výstupov z informačných systémov,“ dodal Michal Slivka.

Polícia hovorí, že lokalite venuje naďalej zvýšenú pozornosť s cieľom lokalizácie ďalších migrantov. Zároveň žiada aj verejnosť, aby v prípade spozorovania skupiny migrantov kontaktovala políciu na čísle 158.

VÄČŠIA SKUPINA NELEGÁLNYCH MIGRANTOV PRI BRATISLAVE: POLÍCIA NAĎALEJ PÁTRA Krajské operačné stredisko v Bratislave...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, August 13, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM