Dajte najesť nielen očiam, ale aj vašim bruškám. Blíži sa Zimný festival jedla
Aj tento rok si môžete dopriať gastronomický zážitok vo vychýrených bratislavských reštauráciách s jedlom od najlepších šéfkuchárov na Slovensku.
Túžite ochutnať gurmánske špeciality najlepších šéfkuchárov z celej republiky? Chceli by ste na vlastnej koži zažiť atmosféru prvotriednych slovenských reštaurácií? Teraz máte jedinečnú príležitosť dopriať sebe i svojim blízkym nezabudnuteľný gastronomický zážitok, ktorý vás navyše finančne nezruinuje.
Špeciality za dostupné ceny
Zimný festival jedla už po šiestykrát ponúka možnosť navštíviť pre mnohých často cenovo nedostupné reštaurácie a ochutnať ich špeciality za prijateľné ceny. Festival sa začína 15. januára a potrvá až do 25. februára.
Milovníci kvalitnej gastronómie si môžu vybrať zo zoznamu 35 reštaurácií z rôznych kútov našej krajiny, vrátane 14 z Bratislavského kraja. V rámci hlavného mesta môžete zavítať do takých reštaurácií ako Savoy v hoteli Carlton, Leberfinger alebo Au Café na Tyršovom nábreží.
Festivalové menu
Šéfkuchári ponúknu návštevníkom jedlá v troch kategóriách:
- Naše ikonické jedlo
- Chute regiónov
- Kuchárova voľba
Môžete si vybrať buď základnú degustáciu za 10 eur, ktorá pozostáva z jedného jedla, alebo dvojchodovú (18 eur) či trojchodovú degustáciu (23 eur). V reštauráciách ocenených Zlatou vidličkou gastrosprievodcom Gurmán na Slovensku budú šéfkuchári podávať až 4-chodové menu (33 eur). V cene je zahrnutý aj pohár minerálky, k dvoj- a trojchodovému menu dostanete aj dve deci vína alebo tretinkové pivo.
Ak vás táto ponuka zaujala, rezervujte si vami vybraný termín čím skôr na webovej stránke festivalu. V zozname reštaurácií nájdete aj ich menu, na ktoré sa môžete tešiť v prípade kúpy degustačného kupónu.