Rôzne

V Jarovciach sa črtá niekoľko nových cyklotrás. Kedy sa po nich prevezieme?

V Jarovciach už dlhšiu dobu plánujú vybudovanie niekoľkých trás pre cyklistov. Je to však zložitý proces.

Ilustračný obrázok k článku V Jarovciach sa črtá niekoľko nových cyklotrás. Kedy sa po nich prevezieme?
6
Galéria
Zdroj: TASR

Obľuba cyklotrás v okolí Bratislavy narastá a tým sa zvyšuje aj potreba budovať ďalšie a spájať ich navzájom.

Na bicykli cez Jarovce

V Jarovciach už dlhšiu dobu plánujú vybudovanie niekoľkých trás pre cyklistov. Je to však zložitý proces, do ktorého je zapojených viacero subjektov.

Cyklotrasa Jarovce – Kittsee

Trasa medzi Jarovcami a Kittse má už vypracovanú štúdiu realizovateľnosti a predbežný súhlas NDS s rozšírením dvoch mostných objektov nad diaľnicami D2 a D4. „V krátkej dobe chceme ísť do projektu pre stavebné povolenie, ale ešte predtým hľadáme najvhodnejšie možnosti financovania,“ informoval starosta Jaroviec Jozef Uhler na sociálnej sieti.

Cyklotrasa Jarovce – Rusovce

Uvedená cyklotrasa už má geodetické zameranie a trasovanie. Keďže komunikácia s majiteľmi pozemkov je komplikovaná, bude cyklotrasa vedená po oboch stranách cesty na Rusovce, pričom každý smer bude na inej strane cesty. Vzniknú tak dva jednosmerné cyklochodníky.

„Objednal som projekt pre stavebné povolenie, ktorý by mal byť hotový do dvoch mesiacov. Priebežne musíme ešte zabezpečiť dendrologický posudok, pretože bude treba odstrániť náletové dreviny. Následne budeme žiadať o stavebné povolenie, ktoré chcem mať na jeseň právoplatné,“ vysvetľuje Jozef Uhler. V prípade, že sa nevyskytnú ďalšie komplikácie, o rok by sa mohlo začať so stavbou.

Cyklotrasa Jarovce – Petržalka (hrádza)

S investormi Opálu, Dvoch sýpok a Jantáru II. rokujú Jarovce o možnosti výstavby cyklochodníkov v rámci ich projektov. „Dvaja už súhlasili a jeden z nich má už hotový aj projekt. Takto by sme postupným spájaním získali cyklochodník v smere na hrádzu. V lete dôjde aj k prekládke cesty pri strelnici, aby mohol pod novým diaľničným mostom vzniknúť priestor pre cyklochodník,“ dodáva Uhler.

Ilustračné foto

Cyklotrasa JuRaVa
6
Galéria
Zdroj: jurava.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM