Nina Táborská Rôzne

Cyklisti z Pedálu pripravili dobročinnú akciu: Bicyklová kvapka krvi prilákala veľa prvodarcov

Občianske združenie Pedál spolu s Národnou transfúznou stanicou pripravilo dnes pre rekreačných cyklistov i širokú verejnosť dobročinnú akciu pod názvom Bicyklová kvapka krvi. Darovať krv dnes prišiel aj primátor Ivo Nesrovnal.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti z Pedálu pripravili dobročinnú akciu: Bicyklová kvapka krvi prilákala veľa prvodarcov
Zdroj: TASR

Od rána do poludnia prišlo do Impact Hubu na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave darovať krv 46 ľudí, z toho bolo 25 prvodarcov.

Ako priblížila Linda Skrúcaná z OZ Pedál, cieľom podujatia bolo zvýšiť povedomie o potrebe darovania krvi a otvoriť verejnú diskusiu na tému pravidelného darcovstva, ako aj získať nových a pravidelných darcov spomedzi cyklistickej komunity.

Popoludní pokračujú ďalšie sprievodné aktivity venované rekreačným a kondičným bicyklistom. Pôjde o workshop, besedu či prezentačné podujatia zamerané na bezpečnosť na bicykli, zlepšenie podmienok pre cykloturistiku, výstavu fotografií a premietanie filmov s cyklistickou tematikou, nebude chýbať ani dražba bicyklov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM