Krimi

Cyklista skončil po zrážke s autom s ťažkými zraneniami v nemocnici

V Petržalke došlo včera k dopravnej nehode, pri ktorej sa cyklista zrazil s autom. Cyklistu previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Cyklista skončil po zrážke s autom s ťažkými zraneniami v nemocnici
5
Galéria

Policajti odboru dopravných nehôd vyšetrujú okolnosti včerajšej (20. 9.) dopravnej nehody, ku ktorej došlo krátko pred 16:45 hod. na Dolnozemskej ceste v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Bratislava24.sk informovala krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Zrážka na priechode pre chodcov

Podľa dostupných informácií z miesta dopravnej nehody prechádzal vodič osobného motorového vozidla cez svetelnú križovatku Dolnozemská cesta – Mamateyova, pričom do jeho jazdnej dráhy z doposiaľ presne nezistených príčin vošiel cyklista prechádzajúci cez priechod pre chodcov.

„Následkom stretu s vozidlom utrpel 67-ročný cyklista ťažké zranenia, s ktorými bol službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezený do jednej z bratislavských nemocníc,“ doplnila Mihalíková.

Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholu u vodiča a cyklistu vylúčené. Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

V súvislosti s touto dopravnou nehodou polícia upozorňuje, že iným účastníkom cestnej premávky ako chodcom, je používanie priechodu pre chodcov zakázané a zároveň vyzýva cyklistov, aby dodržiavali osobitné ustanovenia o cyklistoch, ktoré upravuje zákon o cestnej premávke.

Zrážka cyklistu s autom
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM