Aktualizované Anabela Mikušiaková Kultúra

Dlhoočakávané shakespearovské slávnosti už tento týždeň. Čo ešte ponúka Bratislava?

Neviete, ako si spríjemniť voľný večer po práci? Bratislava ponúka rôznorodý program aj na tento týždeň, inšpirujte sa naším prehľadom.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoočakávané shakespearovské slávnosti už tento týždeň. Čo ešte ponúka Bratislava?
Zdroj: TASR

Ako sa majú ženy odhodlať na cestu do sveta

Skúsenosti, príbehy a rady z ciest pre ľudí, ktorí sa na svoje veľké cesty ešte len chystajú. Od technickych informácií, ako si nabaliť batoh užitočne, cez očkovania, skúsenosti s vízami, až po dodanie posledneho kúska odvahy, ktory môžno chýba pred cestou do sveta. Katarína Vrábelová prežila mesiace na cestách, videla himalájske vrchy, zažila podmorské ale aj cestovateľské dno, vzostupy, pády. Najkrajšie miesta na zemi, strety s ľudskosťou ale aj ľudskou hluposťou. A tak prišiel čas, aby sa o to, čo od života dostala šancu zažiť, vidieť a prežit podelila s ostatnými. Rozprávať bude Katarína Vrabelová.

Pondelok / Dobrodruh – cestovateľská kaviareň & klubovňa / 17:00 / vstupné: 5 eur

Hudba letného podvečera

O pokračovanie kultúrneho leta v bratislavskej Dúbravke sa postará Hudba letného podvečera. Taký je názov koncertu, na ktorý samospráva prostredníctvom svojho webu pozýva obyvateľov i návštevníkov mestskej časti Dúbravka.

Streda / dúbravský amfiteáter / 18:00 / vstup je voľný

Letné shakespearovské slávnosti – Othello

Príbeh žiarlivého Maura, jeho milujúcej ženy Desdemony i zradného našepkávača Jaga, divákov aj tvorcov vzrušuje dodnes. Slávnu tragédiu naštudoval režisér Michal Vajdička. A čím ho práve táto inscenácia priťahuje ? „ Othello je hra o ľudských slabostiach. Priťahuje ma práve skúmanie a odhaľovanie vzniku týchto slabostí. Keď sa povie Othello, každý hneď povie, že je to o žiarlivosti, ale v Othellovi je oveľa viac tém. Napríklad frustrácia. A keďže momentálne žijeme frustrované životy v krásnej dobe, príde mi táto téma úplne aktuálna“, dodáva režisér Michal Vajdička.

Streda / Bratislavský hrad / 20:30 / vstupné: 11 eur | 22 eur | 33 eur

Leto v Medickej – Medovníkový domček

Srdečne Vás pozývame na ďalšie zo série predstavení Stražanovho bábkového divadla – Medovníkový domček.

Streda / Medická záhrada / 16:00

Staromestský Česko-Slovenský divadelný festival – Divná doba, divná láska, divné životy

Aj vy máte pocit, že s Európou už dlhší čas čosi nie je v poriadku? Čierna komédia o divnom svete. Tri krátke hry o dnešnej realite, hrané vcelku. Autor: Viliam Klimáček, účinkujú: Viktor Horján, Matej Meľo, Barbara Kelíšková, Anikó Vargová.

Streda / Divadlo GUnaGU / 20:30 / vstupné: 7 eur

Joga na Železnej studienke

Príďte si zacvičiť jogu na Železnú studienku. Nezabudnite si so sebou priniesť podložku. Cvičenie bude prebiehať formou dobrovoľného príspevku podľa možností cvičiacich. Cvičiť môžu prísť začiatočníci aj pokročilí.

Streda / 18:05 / Partizánska lúka

Dinner in the Sky

Najedzte sa v centre Bratislavy 50 metrov nad zemou. Na sedemtonovej plošine za stolom pre 22 hostí vás obslúžia šéfkuchári Michal Konrád, Josef Riska a Josué Vergara.

Streda – Nedeľa / Tyršovo nábrežie

SULLE ALI DEL CANTO

Akcia sa koná v rámci programu hudba a staromestký salón na nádvorí. Spievať bude krásna Barbara Somogyiová, Denisa Geisel – Krume a Tina Krume. Dámy očaria nie len svojou krásou, ale aj zlatom v hrdle popri spievaní operných piesní. Opera, muzikál, pieseň…

Štvrtok / Zichyho palác / 19:00 / vstupné 5 eur

Koncert pre nádej – Maroš Bango a Marek Gernát

Koncert pre nádej, najkrajšie melódie v interpretácii dvoch nevidiacich spevákov. Maroš Bango je charizmatický nevidiaci spevák a hudobník, ktorému sa vďaka vystupovaniu s viacerými osobnosťami našej hudobnej scény a ich podpore dostalo uznania profesionálnych umelcov.

Piatok / Hviezdoslavovo námestie / 19:00 / Vstup voľný

TalkShow s Petrom Marcinom

Peter Marcin prichádza s klubovou verziou najpopulárnejšej a najúspešnejšej slovenskej TalkShow. Môžete sa tešiť na skvelú LIVE atmosféru, rozhovory, príhody, ale aj scénky, pesničky, či interakcie. Hosťami v prvom vydaní budú: speváčka Zuzana Smatanová a herec Marek Majeský. A možno príde aj „Malý Mirko“.

Piatok / Club Hron / 21:00 / vstupné: 8 eur | 12 eur

Čítajte aj: Letné kino: Prežite príbehy filmových hviezd pod nočnou oblohou

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM