Nina Táborská Samospráva

Čo očakávate od úradov mestských častí? V Petržalke skvalitnia služby poskytované obyvateľom

Petržalka podpísala v rámci medzinárodného podujatia Memorandum o spolupráci s Českým inštitútom efektívneho manažmentu. Cieľom podujatia je výmena skúseností a zdieľanie praxe v oblasti verejnej správy. Mestská časť tak chce zlepšiť služby, poskytované obyvateľom.

Ilustračný obrázok k článku Čo očakávate od úradov mestských častí? V Petržalke skvalitnia služby poskytované obyvateľom
Zdroj: TASR

„Samospráva je predovšetkým o službách. Ak ich chceme neustále rozširovať a skvalitňovať, v prvom rade musíme sledovať efektivitu a princípy dobrej správy,“ uviedol starosta mestskej časti Vladimír Bajan. „Petržalka investuje do spokojnosti obyvateľov a toto je jeden zo spôsobov, ktorým zvyšujeme kvalitu, rozširujeme služby a formou permanentného dialógu rozvíjame našu mestskú časť,“ dodal starosta.

Súčasťou konferencie venovanej manažérstvu kvality bolo aj podpísanie Memoranda o spolupráci medzi Mestskou časťou Bratislava-Petržalka a Českým inštitútom efektívneho manažmentu. Cieľom stretnutia bolo predovšetkým výmena skúseností a zdieľanie dobrej praxe v oblasti verejnej správy ako aj koordinácia aktivít v oblasti modernizácie samosprávy. Braatislava24.sk o tom informovala tlačová tajomníčka Michaela Platznerová.

„Veľmi nás teší, že podujatia sa zúčastnili aj zástupcovia nášho a českého rezortu vnútra, Najvyššieho kontrolného úradu, ZMOSu a tiež českých samospráv, ktoré sa tiež rozhodli ísť cestou trvalého zlepšovania. Je to signál, že šikovná samospráva nasleduje úspešných, učí sa prostredníctvom príkladov dobrej praxe od iných, prináša vlastné riešenia, čím skvalitňuje služby určené pre svojich obyvateľov,“ konštatovala Andrea Jančeková z petržalského miestneho úradu.

Implementácia modelu CAF, ktorý je primárne určený ako komplexný nástroj manažérstva kvality pre verejnú správu, vychádza z princípov, ktoré v praxi okrem iného znamenajú aktívne prizývanie ľudí k správe vecí verejných, manažujú prijímanie rozhodnutí zvyšujúcich kvalitu života a komfort pri vybavovaní vecí na úrade. Je však predovšetkým o spoľahlivosti a zodpovednosti, ktoré ľudia očakávajú od úradov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM