Nina Táborská Samospráva

Čo najviac trápilo minulý rok Petržalčanov? Pýtať sa starostu môžu aj v novom roku

Vždy prvé pracovné pondelky v mesiaci, s výnimkou dvojmesačných letných prázdnin, patria v Petržalke otázkam a odpovediam. Inak tomu nebude ani v nastávajúcom roku. Petržalčania si na online diskusiu so starostom už zvykli, preto bude samospráva s touto formou komunikácie pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Čo najviac trápilo minulý rok Petržalčanov? Pýtať sa starostu môžu aj v novom roku
Zdroj: TASR

Ako nás informovala Michaela Platznerová z kancelárie starostu, hodinová diskusia začína vždy o 13.00 h a obyvatelia môžu svoje otázky ale aj podnety návrhy a nápady posielať prostredníctvom formulára na webovej stránke mestskej časti v rubrike online diskusia.

V minulom roku starosta Bajan zodpovedal takmer 80 otázok. Najviac zaujímalo Petržalčanov parkovanie, pýtali sa nielen na parkovaciu politiku, ale aj na budovanie parkovacích domov, pri ktorých sa samospráva často stretáva práve s nevôľou obyvateľov danej lokality, kde by parkovací dom mohol vzniknúť.

Ďalej sa diskutujúci zaujímali o rôzne podujatia, ktoré samospráva v priebehu roka organizuje, novovznikajúce miesta pre škôlkarov, výstavbu plavárne a bowlingu.

„Našli sa aj takí, ktorí prácu samosprávy kladne ohodnotili najmä za čistotu, rekonštrukcie schodísk, terás, športovísk a úpravu vnútroblokov a samozrejme sa zaujímali o to, či sa podobné úpravy chystajú aj v ich lokalite,“ okomentoval diskusiu s obyvateľmi starosta Vladimír Bajan.

Ten sa v online diskusii stretáva aj s otázkami, na vyriešenie ktorých nemá mestská časť dosah a väčšinou ide o kompetenciu hlavného mesta SR Bratislavy, týka sa to najmä MHD, čistoty na zástavkách, či údržby ciest v správe hlavného mesta.

Podobne ako v minulosti, majú obyvatelia najväčšej mestskej časti v Bratislave možnosť rýchlej komunikácie so starostom prostredníctvom internetu aj v roku 2015. Prvú tohtoročnú diskusiu posunuli vianočné sviatky o týždeň neskôr, preto sa uskutoční v pondelok 12. januára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM