Nina Táborská Rôzne

Čo by ste chceli zlepšiť v našom meste? Najväčšie dobrovoľnícke podujatie štartuje už zajtra

V rámci dobrovoľníckeho podujatia projektu Naše Mesto sa v Bratislave zapojí niekoľko dobrovoľníkov do škrášľovania mesta a zlepšenia jeho služieb. V Karlovej Vsi tak napríklad pomôžu pri stavbe centra pre zdravotne ťažko postihnutých, v Pezinku zase obnovia detské ihriská.

Ilustračný obrázok k článku Čo by ste chceli zlepšiť v našom meste? Najväčšie dobrovoľnícke podujatie štartuje už zajtra
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok Nadácia Pontis, ktorá toto najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe organizuje, ponúkla až 500 dobrovoľníckych aktivít, pri ktorých prispejú na dobrú vec zamestnanci firiem i verejnosť vlastnými rukami.

Takto sa už zajtra zapoja známe osobnosti a firemní dobrovoľníci napríklad aj pri stavaní centra pre zdravotne ťažko postihnutých. Výstavbu v Karlovej Vsi realizuje občianske združenie Imobilio. Murovať priečky príde počas piatka a soboty viacero známych osobností a firemných dobrovoľníkov.

Nové špecializované centrum v Karlovej Vsi má vytvoriť kvalitné podmienky pre vzdelanie hendikepovaných študentov a pomôcť im začleniť sa do práce a bežného života.

Prečítajte si tiež: Celoslovenský projekt Naše mesto okrášli aj Bratislavu. Pomôžu jej dobrovoľníci

„Pre Imobilio má táto akcia veľký význam, keďže väčšinu prác na hrubej stavbe realizovali práve rôzni dobrovoľníci. Počas týchto dvoch dní očakávame vyše 60 ľudí z rôznych firiem, ktorí nám pomôžu spraviť kus dôležitej práce,“ vysvetlil Jozef Griač, správca občianskeho združenia Imobilio.

Práve Jozef trpí ťažkou svalovou dystrofiou, no napriek tomu sa nevzdáva a chce pomáhať druhým. Svoju funkciu v združení vykonáva ako dobrovoľník.

Výstavbu počas projektu Naše mesto podporí vyše 60 dobrovoľníkov zo spoločností, akými sú Gratex International, Slovenské elektrárne, člen skupiny Enel, Xella, Baumit, či Johnson Controls.

„Príbeh Jozefa Griača ma veľmi inšpiroval, celé združenie Imobilio má od začiatku náš veľký obdiv. Sme preto radi, že môžeme opätovne prispieť k dobrej veci, tentokrát vlastnými rukami,“ povedal Peter Dovhun, výkonný riaditeľ spoločnosti Gratex International.

Prečítajte si tiež: Inšpirujú aj vás! Hendikepovaní Matej a Jozef natočili video a získali financie na nové špecializované centrum v Karlovke

Pomoc Imobiliu počas podujatia Naše mesto prisľúbili tiež osoby verejného života a známe osobnosti, medzi nimi aj poslankyňa Európskeho parlamentu Jana Žitňanská.

Zmenami tento rok v Bratislave prejde napríklad aj Trnavské mýto, budú sa odstraňovať nelegálne skládky, čistiť parky, opravovať hradné zrúcaniny, maľovať triedy škôl, ale dobrovoľníci sa budú venovať aj ľuďom v núdzi. V Pezinku sa zase budú natierať a čistiť detské ihriská. Nadácia Pontis venovala mestu Pezinok pri tejto príležitosti grant 199 eur na nákup materiálu potrebného na údržbu ihrísk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM