Michaela Katonová Samospráva

Čím sa môže Bratislavský región pochváliť na veľtrhu? Rozhodne má čo ponúknuť

Návštevníci veľtrhu ITF Slovakiatour môžu už od dnes spoznávať aj ponuku Bratislavského regiónu. Súčasťou expozície je aj prezentácia Bratislavy. Bratislava Goes Classical, Region Goes Modern! je heslo, s ktorým sa hlavné mesto a región prezentujú už druhý rok.

Ilustračný obrázok k článku Čím sa môže Bratislavský región pochváliť na veľtrhu? Rozhodne má čo ponúknuť
Zdroj: Dnes24.sk

„Tento rok sme do bratislavskej Incheby priniesli aj budúcnosť, teda 3D virtuálnu realitu, vďaka ktorej návštevníci spoznajú centrum Bratislavy. Región predstaví svoje kulinárske špeciality. Zo Záhoria prišla medovina či zelovníky, Podunajsko prinesie dobré jablká a Malokarpatská oblasť už tradične predstaví svoje vína,“ načrtol ponuku expozície pre najbližšie dni výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Známe kapely aj Korunovačné slávnosti

Na Veľtrhu ITF Slovakiatour očakáva Bratislavský samosprávny kraj aj hojnú účasť zástupcov regiónu, teda starostov a primátorov, ktorí sami budú návštevníkom prezentovať svoju lokálnu ponuku. Samotné mesto Bratislava pripravilo ukážku tradičného podujatia, Korunovačných slávností, ktoré každoročne do mesta prilákajú množstvo turistov.

Skvelú atmosféru zabezpečí multikultúrna kapela Pressburger Klezmer Band, swingová kapela Funny Fellows, unikátne saxofónové kvarteto Saxophone Syncopators, ale aj harfa, ktorá sa rozoznie pod rukami Michala Matejčíka.

„Medzinárodné veľtrhy sú pre kraj príležitosťou ukázať svoju ponuku nielen samotným turistom, ale aj podnikateľom v cestovnom ruchu. Možnosti regiónu sú bohaté a každý jeden návštevník dokáže toto posolstvo posunúť aj ďalším svojim známym. Štatistiky sa oklamať nedajú, bratislavský región má citeľný nárast turistov,“ povedal František Stano, vedúci Oddelenia cestovného ruchu BSK.

Nekonečné množstvo ponúk

Veľtrh ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v regióne strednej Európy. Veľtrh každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, ako aj turistické informácie sprostredkované zahraničnými centrálami krajín. Stánok „Bratislava City and Region“ nájdete v hale B stred, číslo 100.

„V množstve zahraničných ponúk, ktoré sú na veľtrhu, je prezentácia bratislavského kraja jedinečná, pretože prináša nekonečné množstvo ponúk pre každého. O našom kraji sa nedá povedať, že je len turistický, cyklistický alebo len pre milovníkov histórie. Bratislavský región je miestom pre každého,“ uzavrel Valerián Potičný, riaditeľ Úradu Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Prečítajte si tiež: Upratujú Bratislavu, aby sa jej obyvatelia cítili lepšie. Za tieto miesta sa vďaka dobrovoľníkom už nemusíme hanbiť

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM